Axel Bentsen og Johan Høgåsen-Hallesby i UIP. Foto: Vilde Mebust Erichsen
Axel Bentsen og Johan Høgåsen-Hallesby i UIP. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Møller Mobility Group gjør millioninvestering i bysykkelselskap

Publisert Sist oppdatert

Bilgiganten utvider sin mobilitetssatsning - og investerer i Urban Infrastructure Partner (UIP), selskapet bak Oslo Bysykkel. 

–  Sykkeldeling er en raskt voksende «last mile» transportløsning som utfyller og komplementerer bilbasert mobilitet i urbane områder, sier konsernsjef Terje Male i Møller Mobility Group.

Ifølge DN skyter bilgiganten inn 125 millioner kroner i bysykkelselskapet - sammen med dagens majoritetseier Selvaag Invest.

Sammen med Hyre, konsernets bilbaserte mobilitetssatsning, er selskapet nå representert i to ledende miljøer - som begge vil være aktive i å forme fremtidens bærekraftige mobilitetsløsninger, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi ønsker å være ledende i utviklingen av fremtidens mobilitetsløsninger, og har de siste to årene gjort betydelige investeringer, sier Male - som foruten Hyre, nevner etableringen av MobilityLab - og nå UIP, operatøren som både eier og drifter bysykkeltjenesten i Oslo, Bergen og Trondheim.

Selvaag Invest har investert ytterligere ved å konvertere aksjonærlån til aksjekapital. Etter emisjon vil Selvaag Invest eie 47 prosent, Møller Mobility Group 20 prosent - og gründernes eierskap samlet være på 33 prosent.

– Gjennom vårt eierskap og engasjement i UIP får vi ny kunnskap og innsikt om miljøvennlig transport i byene. Det er med på å legge premisser for fremtidens byutvikling, sier Gunnar Frederik Selvaag i Selvaag Gruppen.

Møller Mobility Group utvider sin mobilitetssatsing.
Møller Mobility Group utvider sin mobilitetssatsing.

Les også: De ukjente gründerne snudde opp ned på Oslo-trafikken: Nå har de bikket to millioner turer bare i år

Powered by Labrador CMS