Gründer Marianne Bratt Ricketts og CFO Catharina Brandth Husjord i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Vibbio gjør gjennombrudd: Automatiserer vekk store deler av videojobben

Publisert Sist oppdatert

Marianne Bratt Ricketts sender prisene til bunns, og mener den nye teknologien vil gjøre det lettere å vokse internasjonalt.

Utviklerteamet i video-startupen har de siste månedene jobbet hardt med å eliminere mye av det tidkrevende manuelle arbeidet som tradisjonelt kreves innen videoredigering. Nylig kom gjennombruddet de har jobbet mot.

– Vi bruker nå svært mye mindre tid på å håndtere innhold for post-produksjon fra bestillinger våre brukere oppretter, sier Vibbio-sjef Marianne Bratt Ricketts.

Den nyutviklede automatiserings-funksjonen kapper i overkant av 75 prosent av redigeringstiden, noe som igjen bidrar til at Vibbio kan produsere et langt høyere volum.

Applikasjonen hjelper for eksempel brukerne å forenkle antall valg de må ta - de trenger i praksis lite erfaring med video. Første steg definerer målgruppen man vil nå med en video, og derfra sikres kunden riktig type video til rett publiseringskanal, og gjerne flere av gangen.

Deler av teamet i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Halverer prisen

Vibbio proklamerte i dag at de som følge av automatiseringen halverer prisene for standardbrukerne, som inkluderer fra tre til 20 ulike typer videoer i måneden, samt skylagring i eget stort mediebibliotek.

-- Hva svarer dere til de som eventuelt mistenker dere for at dette med halve prisen og teknologigjennombrudd bare er et billig salgstriks?

– Til det svarer jeg at vi alltid har visst at prisen i produktet skal ned, dette er en SaaS plattform med et verktøy vi ønsker skal gi verdi på en daglig basis. Slike løsninger bygges med fokus på volum og konkurransemulighet i et internasjonalt marked, og da må prisen reflektere dette.

Hun viser til at Vibbio begynte teknologiutviklingen fra et 100 prosent manuelt ståsted, og at det nå er naturlig å gå ned i pris når teknologi faktisk er implementert og gjør mye av arbeidet.

-- Vi satset på å starte med en god pris sammenlignet med videoproduksjon forøvrig, men som da reflekterte at det var en foreløpig ganske stor grad av manuelt fordyrende ledd på redigeringssiden. Vi er kjempestolte av at dette nå har gått etter planen, og at første viktige mål er nådd,

-- Hvorfor kutte prisene så kraftig, kunne dere ikke innkassert det i form av økte inntekter?

– Dette er et nivå vi har hatt i våre planer i lang tid, og som ikke er helt tilfeldig satt. Det eksisterer allerede en klar trend og forventning der ute på kostnaden til SaaS-baserte tjenester. Siden produktet baserer seg på et månedlig abonnement, er det viktig at selve månedsprisen ikke er for høy, at den inkluderer et passende volum av bruk som tilsvarer et godt fundament og god start. Samtidig har vi planlagt for - og sett gjennom faktisk bruk fra endel eksisterende kunder - at behov veksler mye gjennom året, med høy- og lavsesonger og slikt, og da er det mange som i perioder øker bruken, og dermed kjøper mer i sin konto.

Hun mener Vibbio med de nye prisene enklere oppnår et ønskelig volum av brukere også internasjonalt.

Beholder kvalitetssikring

-- Er det ikke fare for at automatiseringen kan føre til dårligere kvalitet? Hvordan sikrer dere eventuelt at dette ikke skjer?

– Nei, ikke i måten vi gjør dette på. Denne automatiseringen muliggjør mye raskere turn-around tid for kunden, og mye lavere manuelle kostnader for oss - som igjen reflekteres tilbake i lavere lisenspris. Men vi beholder foreløpig et godt og effektivt kvalitetssikringsledd internt.

Fremover vil Vibbio utvikle mange flere features og annen automatisering basert på kundenes unike brukermønstre.

-- Fokuset vil hele veien være på å utbedre og forsterke applikasjonen på en måte som skaper verdi, bygger kunnskap hos brukeren og gir masse fleksibilitet i unik bruk.