INNLEGG

Private aktører tar også samfunnsansvar, Cecilie Myrseth!

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Genoa, svarer Ap-politiker Cecilie Myrseth etter utspill om Dr. Dropin.

Cecilie Myrseths utspill om at politikere tar et samfunnsansvar private bedrifter ikke gjør, faller ikke i god jord hos Karita Bekkemellem i NHO Genoa.

NHO Geneo reagerer på at Ap-politiker Cecilie Myrseth uttalte til Shifter 10. mai at hun selv har et stort samfunnsansvar som helsepolitiker, men at dette ikke gjaldt bedriften Dr.Dropin. Private aktører tar også samfunnsansvar, selv om Myrseth ikke vil innrømme det.

Alle private helseaktører har et stort samfunnsansvar, og bidrar til vårt felles helsevesen. Påstanden fra Myrseth er direkte feil, og den skarpe retorikken hjelper ingenting for å løse utfordringene i helsevesenet vårt. Vi må arbeide sammen for at flest mulig skal få raskest mulig helsehjelp, i stedet for å angripe de som vil hjelpe.

Myrseth uttalte i samme artikkel at det ikke blir flere helsearbeidere ved å bygge opp et parallelt helsevesen.

Private helseaktører bidrar med innovasjon og kapasitet, men de må få slippe til. Når det gjelder kapasitet, var Dr.Dropin en av flere private aktører som var massive bidragsytere til norske offentlige myndigheter under både flyktningkrisen og koronapandemien. Dette er å ta samfunnsansvar.

Videre reagerer vi på at satsingen til Dr. Dropin i utlandet blir siktet til som noe negativt av Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson. At et selskap satser utenfor Norge burde være positivt for Arbeiderpartiet, som er opptatt av norsk eksportindustri. Dr.Dropin har ambisjoner om å bli en ledende helseaktør i Europa. Dette er noe alle norske politikere burde heie på!

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!