Kim Haagensen.

Podcast med Kim Haagensen: Kappet av seg fingeren da han mislyktes både i karriere og familieliv. Som nyskilt gründer er han bestemt på å lykkes med to ting: WeClean og barna  

Publisert Sist oppdatert

Kim Haagensen vil være bånn ærlig, og mener alt henger sammen med alt. Derfor handler denne podcasten om både feilene han har gjort i samlivet, feilene han har gjort som gründer, hva som gjør WeClean til et techselskap, og ikke minst hvorfor han valgte å kappe av seg en kroppsdel.

Det ligger en kunstfilm på nett: Kim Haagensen har lillefingeren på en fjøl. Ved siden av ham står en mann med kokkekniv. Kniven legges varsomt ned mot fingeren. Kuttet er raskt og rent, og øyeblikket etter ligger den ytterste tredjedelen for seg selv, mens Haagensen vrir seg i smerte. Sekunder etter det igjen faller 30-åringen fra Ålesund sammen på gulvet.

Et botemiddel

– Hele greia med fingeren var et botemiddel for alt det jeg ikke hadde fått til, sier Kim Haagensen i WeClean i den seneste podcasten fra Shifter.

Det var rett etter skilsmissen, og det var med på å forsterke det hele. Men det handlet også om at han noen år i forveien hadde lovet sine nærmeste at han kom til å kappe av seg fingeren hvis han ikke hadde lyktes med å bli millionær før han ble 30 år. Egentlig handlet det ikke om millionen i seg selv, den var bare et symbolsk mål. Det handlet om å ta konsekvenser av sine egne handlinger.

– Det jeg frykter mest av alt, er å bli en «prater», sier Kim Haagensen.

Åpenhjertig

Haagensen prater fortsatt mye, og ikke minst «åpent» om sine feil. Det kan han tåle, selv i et Norge der kulturen for å feile ikke er like moden som i steder som Silicon Valley. Haagensen har riktignok mange såkalte «fuckups» bak seg både i jobb og hjem, men han er nå gründer for et av landets mest omtalte og hurtigst voksende startupene i Oslo: Vasketjeneste-formidleren WeClean, som blant annet vant både Angel Challenge og Telenor Mobile Challenge før sommeren.

I denne podcasten snakker han om gründerreisen, om hvordan en fraskilt småbarnspappa får gründerlivet til å gå rundt, om den dramatiske Uber-episoden, om startup-hypen, om de 60 dressene han en gang hadde, om å jobbe i islandsk bank under finanskrisen, om de vinnende pitsjene, om gode verdier, om WeClean og framtida og mye, mye mer.