Jada, det var 1. april da vi meldte: Kronprinsen blir gründer. Tar permisjon fra Slottet

Publisert Sist oppdatert

Kronprins Haakon tar ett års permisjon fra jobben som kronprins for å starte sitt eget techselskap. 

(Denne teksten er en aprilsnarr. Shifter takker for engasjementet rundt årets spøk, og lover å komme tilbake med real news resten av året.)

Det har lenge vært kjent at den norske tronearvingen går med en startup i magen. Han har engasjert seg sterkt i oppstartsmiljøet. Etter det Shifter kjenner til har Slottet, i nær dialog med statsminister Erna Solberg, nå kommet frem til en løsning der Haakon kan følge sine drømmer.

No politics

Kronprinsen tar ett års permisjon fra 1. mai i år.

- Vår forutsetning er at han fortsatt ikke blander seg inn i politikk. I saker som skatteinsentiver for tidligfaseinvesteringer og endring i opsjonsskatten for gründerbedrifter. Han har også skrevet under på at han ikke skal melde seg inn i Gründeroppropet eller andre kritiske grasrotsbevegelser, sier Erna Solberg i en kommentar sendt via sin presseavdeling.

Hav, klima eller musikk?

Kronprinsen holder kortene tett til brystet, og vil foreløpig ikke røpe hva de konkrete planene handler om. Under den store Slush-konferansen i Helsinki før jul i fjor, sa han til Shifter at det måtte blitt noe med havet og/eller klima å gjøre, dersom han skulle vært gründer. Haakon har som kjent også en sterk musikkinteresse, og skal ha vært observert med mørke solbriller og hatt på SXSW i Austin tidligere i år. 

- Dette har jeg tenkt på lenge, og da jeg endelig fikk sjansen, er det bare å "gønne på". Det å være gründer er jo ingen 8-4-jobb, men det er det jaggu heller ikke å være kronprins, sier kronprinsen i en kommentar. 

PS: Ha en fortsatt god april.