Stavanger. Foto: Guillaume Baviere

Validé setter opp 50-millioners gründerfond i Stavanger. Interessen er stor

Publisert Sist oppdatert

Stavanger "etter oljen" kan bli et eldorado for startups. Nå etableres et nytt fond med hjelp av statens presåkornsmidler. 

Inkubatoren Validé i Stavanger etablerer nå et nytt start-up fond for Stavanger-regionen, hvor de skal hente inn 25 millioner kroner i privat kapital, i tillegg til de offentlige pre-såkornmidlene, som matcher den private kapitalen, slik at fondet får en en forvaltningskapital på 50 millioner kroner.

– Pengene skal investeres i 2-6 av regionens mest lovende oppstartsbedrifter over de neste tre årene. Validé har allerede mottatt NOK 11 mill i slike midler som skal investeres i sammen med penger fra fondet, sier Bjarte Magnussen, kommersiell direktør i Validé til Shifter.

Ingen gründerkrise

Stavangerregionen peker seg ut som et av de mest spennende områdene for startups i tiden fremover. Oljekrisen har regionens unge gründere lagt bak seg, og nå er det fullt fokus på fremtidige innovasjoner. Innovasjon Norge annonserte i går at Validé i Stavanger ville motta 5 millioner kroner i presåkornmidler.

– Fondet har i dag fått kommittert kapital fra SR-Bank, Lyse, Stiftelsen SR-Bank Næringsutvikling Haugalandet, og Rogaland Kunnskapsinvest. Det er også inngått en intensjonsavtale med et dansk investeringsmiljø om å investere. Vi mangler nå bare én investor for å lukke første tegningsrunde. Andre tegningsrunde lukkes etter planen ved utgangen av år 2016, forteller Magnussen.

Styrker næringsutviklingen

Investorene får plass i fondets investeringsstyre og gis samtidig muligheten til å investere sammen i selskapene de eventuelt ønsker å vekte seg opp i.

– Fondet vil styrke kapitaltilgangen til oppstartsbedriftene i en fase hvor virkemiddelapparatet og annen risikokapital har utspilt sin hovedrolle, og hvor få private investeringsmiljøer opererer på grunn av høy risiko. Kapitalen kan dermed bli avgjørende for å kommersialisere de utvalgte bedriftene og derigjennom å styrke den lokale næringsutviklingen og et lokalt langsiktig eierskap i bedriftene, sier Magnussen.

Les mer om de andre som har fått penger her.