Yngvar Pettersen i HomeControl pitcher på DNB NXT. Foto: Mona Sprenger

HomeControl kapret storkontrakt i Spania. Den norske startupen skal gjøre 7000 leiligheter smarte

Publisert Sist oppdatert

Avtale til en million euro, og mer skal det bli.

Dette året har vært en eneste lang opptur for den norske smarthus-startupen. I oktober stakk gründer Yngvar Pettersen og HomeControl av med 300.000 kroner i finalen i 100 Pitches på DNB NXT under Oslo Innovation Week. Og de har store kunder som Lefdal og Elkjøp ombord, til systemet som styrer en rekke enheter i hjemmet,

I forbindelse med seieren i pitchekonkurransen i Bjørvika i Oslo fortalte Yngvar Pettersen at han hadde fått henvendelser fra 12 ulike land, og at de nå skulle gi full gass internasjonalt.

Kort tid etter fikk HomeControl jackpot under Smart City Expo World Congress i Barcelona. Pettersen forteller til Shifter at han ble overrumplet av interessen.

– Fy ....,&@$?! For en tur 👌👍🏻💪🙌, skrev gründer Yngvar Pettersen til Shifter da han kom hjem fra Spania.

Med seg i kofferten hadde han en avtale på 7000 leiligheter som skal ha HomeControl-smarthus, verdt over en million euro.

Yngvar Pettersen (nr 2 fra høyre) skaffet kunder i Spania. Foto: HomeControl

Valgte foran Google og Samsung

Kunden Grupo Simec er et av Spanias ledende strømstyrings-selskaper.

– Hva betyr dette for dere?

– Ekspansjon og bekreftelse på at løsningen er attraktiv. De har testet Google og Samsung, men valgte oss, sier Yngvar Pettersen.

Han tilskriver mye av æren til partnerskapet med den spanske akseleratoren Made in Mobile. Akseleratoren består av en rekke spanske seriegründere, og har vært lokal partner på salg, marked og media for HomeControl.

Satser videre

Teamet i HomeControl som snart skal bli flere.

Nylig lanserte HomeControl det nye produktet My First Smarthome, en billigpakke med varmestyring, lys, sikkerhet og brannvarsling, som skal gjøre smarthus til allemannseie. Systemet har blant annet integrert yr.no,  for å justere varmen fortløpende etter hva slags temperatur som kan forventes fremover.

– Vi lanserte for et år siden; smarthus på 15 minutter, og da måtte kundene gjøre alt selv. Nå tar vi den lengre. Dette er vår plan for  gi alle muligheten til å få alle de fantastiske fordelene et smarthus kan gi, sier Pettersen.

Investorer og nye kontrakter

HomeControl er på investorjakt. Planen er å hente mellom 30 og 50 millioner i markedet.

– Vi ekspanderer og ser etter mer penger for å vokse. Vi trenger flere folk, for vi er overarbeidet så det synger etter, sa Yngvar Pettersen etter seieren i 100 Pitches.

Ifølge Pettersen er det flere kontrakter like rundt hjørnet. Så følg med.

Du har nettopp lest en sak på nettavisen Shifter

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på FacebookogTwitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Last også ned vår seneste podcast med Otovo-gründer Andreas Thorsheim.

I podcasten er han blant annet innom hvordan han fant teamet sitt, hvorfor solceller er undervurdert i Norge og hvorfor kraftmarkedet er utsatt for disrupsjon.

Hør på episoden her, eller enda bedre, last den ned i Itunes/podcaster eller hvis du har Android-telefon, kan vi anbefale appen podkicker.