Haakon H. Jensen (42) var sjef for Investinor frem til januar 2019. Foto: Investinor.
Haakon H. Jensen (42) var sjef for Investinor frem til januar 2019. Foto: Investinor.

Haakon H. Jensen er Investinors nye administrerende direktør

Publisert Sist oppdatert

I våres ga adminstrerende direktør Geir Ove Kjesbu seg etter åtte år i sjefsstolen. Nå har statens investeringsselskap fått en erstatter.

Haakon H. Jensen (42) er navnet på den nye adminstrerende direktøren i det statlige investeringsselskapet Investinor.

Jensen kommer fra stillingen som finansdirektør i Orkla Home and Personal Care og har tidligere jobbet blant annet i konsulentselskapet Bain & Company i Stockholm, London og Oslo, samt med corporate finance i Pareto.

− Hvordan føles det å ha fått denne stillingen?

− Det føles bra. Det er et veldig spennende selskap med sentral rolle i norsk venturekapital, sier H. Jensen til Shifter.

Store ambisjoner

− Hva kan du tilføre stillingen?

− Om man ser på hva jeg har holdt på med, så har jeg jobbet i 18 år i bedrifter som er ledende internasjonalt i sine markeder, og som har høyt ambisjonsnivå: Bain & Company, Pareto, Argentum og Orkla. Jeg bringer med meg store ambisjoner for selskapet og erfaring fra alle sider av bordet som forvalter av statlig kapital, privatkapital, rådgiver, og fra linjeledelse, så i forhold til å manøvrere og å lede Investinor, tror jeg at jeg har en god match med det jeg tror Investinor trenger fremover sier Jensen til Shifter.

− Det er en stor portefølje som man må ivareta, og man må gjøre nye gode investeringer, og jeg tror jeg kan bidra med noe her, legger han til.

Investinor har siden oppstarten i 2008 investert om lag 1,7 milliarder kroner i 50 norske oppstartsselskaper, og gikk for første gang i pluss i 2015, skrev Adresseavisen i mars 2016.

Fra 2006 til 2009 var han med på å starte opp og lede private equity-firmaet True North Capital, og i 2002-2004 var han med å etablere statens fond i fond investeringsselskap Argentum, skriver Investinor i en pressemelding.

— Haakon H. Jensen har med seg en bred og svært relevant erfaringsbase. Han kjenner bransjen godt og har jobbet med flere av de ledende aktørene og har kjent på ansvaret med å forvalte andres penger. Haakon har videre relevant operativ- og ledererfaring. Styret ser frem til å jobbe med Haakon ift å ta Investinor inn i neste fase. sier styreleder i Investinor Thomas Falck i pressemeldingen.

Investinor hadde ved utgangen av mars investert i tolv selskaper innen IKT-bransjen, mens energi var den nest største bransjen med syv investeringer. Ifølge kvartalsrapporten preges investeringsmulighetene av IT og helse- og bioteknologi, mens de er redusert innen oljeteknologi, skriver Adresseavisen.

Haakon H. Jensen er utdannet siviløkonom/M.Sc. fra Norges handelshøyskole (NHH) og har studert finans ved Leonard N. Stern School of Business ved New York University.

Powered by Labrador CMS