NTNUs rektor -- Gunnar Bovim -- og roboten Pepper møttes i løpet av konferansens lunsjpause, og Pepper benyttet anledningen til å synge for rektoren. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

NTNU-rektor kan bli ny styreleder for Innovasjon Norge

Publisert Sist oppdatert

Gunnar Bovim, rektor ved NTNU, er innstilt som ny styreleder for Innovasjon Norge. Han har takket ja til å stille som kandidat.

Bovim ble oppringt av valgkomiteens leder forrige tirsdag med forespørsel om han kunne være interessert i vervet, ifølge Universitetsavisa.

Han skal ha fått beskjed om at valgkomiteens innstilling støttes av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Valget av ny styreleder behandles på foretaksmøtet i juni.

Den nye styrelederen vil etterfølge Per Otto Dyb, som trakk seg tidligere i år etter en uoverensstemmelse med Røe Isaksen. Dyb hadde tatt initiativ til å bytte ut administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, men næringsministeren mente det var unaturlig å starte en slik prosess ettersom Dyb selv var inne i sin siste fase som styreleder. Saken har nå fått etterspill i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Bovim understreker at han bare er interessert i vervet dersom han er ønsket av hele Innovasjon Norge.

– Dersom innstillingen skulle vise seg å gi opphav til kontroverser, er ikke dette noe jeg vil ønske å gå inn i, sier han til Universitetsavisa.

(©NTB)

anne.marjatta.goystdal@ntb.no