Silje Katrine Robinson (t.v.) og Kristine Askvik (t.h.) fikk besøk av næringsminister Monica Mæland. Foto: WeCare

Godt valg: "For første gang skal jeg stemme som gründer."

Publisert Sist oppdatert

Kristine Askvik er tidligere journalist, har startet Bergens-startupen weCare sammen med Silje Katrine Robinson, og blogger om gründerlivet for Shifter.

Tre dager før valget kom næringsminister Monica Mæland på besøk til weCare, men hvilket parti vil sikre at jeg lander best mulig, skriver Kristine Askvik.

– Så kult hun velger å speile seg i glansen av dere to kvinnelige gründere så kort oppunder valget. Det må dere ta til dere, sa en politisk rådgiver fra et annet parti til meg.

Jo, takk, tenkte jeg.

Speile seg i glansen, altså? Som småbarnsmødre og gründere er vi en sjelden rase. Er vi et resultat av gründerpolitikken som regjeringen har ført? Eller gjør vi noe som Mæland og andre politikere ønsker mer av i fremtiden, kanskje? Og hva trenger vi fra politikerne, egentlig?

Vi tar godt imot Mæland. Det er kjekt å kunne få fortelle om det vi brenner for.

– Som pårørende selv ser jeg at det dere gjør er meningsfullt, og jeg vet om mange som har behov for et verktøy som weCare, sier hun. Det er kjekt å høre.

Nå er det snart halvannet år siden vi startet opp. For første gang skal jeg gå og stemme som gründer. Det er det jeg er nå. Nå er identiteten min knyttet til å det å tenke utenfor boksen, skape og hoppe utfor stup uten å vite helt hvordan jeg lander.

Hvilket parti vil sikre at jeg lander best mulig? Hvilket parti vil sørge for at flere tør å ta sats og hoppe? Fremtidens Norge er avhengig av vi blir giret på å skape nye arbeidsplasser og næringer.

Jeg tok en tur ned til valgbodene på Torgallmenningen i Bergen, men der var det mye utskremt listefyll like før valgkampslutt. De klarte ikke svare skikkelig. Jeg gikk tilbake til kontoret og googlet meg frem til denne i stedet - http://e24.no/makro-og-politikk/gr-nder/slik-vil-partiene-gjoere-det-lettere-for-gr-ndere-i-norge/24128691. Les og bli litt klokere.

– Dere må huske å invitere næringsministeren på lanseringsfesten, uansett hvem som vil være næringsminister da, sa Mæland.

Godt valg, gründerkompiser.

 

Gründerdagen:

10.30: Jeg løper bort på Kopibutikken og får laminert et foto av appen. Jeg har en idé om at det vil være kult på bilder. Silje tror det vil bli litt krampeaktig.

10.45: Jordbær, druer og Twist står klar på bordet. Vi har ryddet skikkelig.

11.01: Vi reiser oss, går ut på gaten og ønsker Monica Mæland velkommen. Første gang vi har en minister på besøk.

12.30: Tid for å sette på We are the champions. Spiller den ganske høyt mens vi går rundt bordet og bokser armene opp mot himmelen. Det er ikke kødd. Vi har begynt å gjøre det hver dag etter å ha sett på Amy Cuddy på TED talks. Testosteron og kroppsspråk.