Kristoffer Lande i Gobi. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Kristoffer Lande i Gobi. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Podcast med Kristoffer Lande: Slik fikk han Northug som investor og bygget nettverk i Silicon Valley. Nå skal Snapchat-utfordreren satse i Asia

Publisert

Gobi-gründer Kristoffer Lande om hvordan Gobi gikk fra å være et sideprosjekt på studiene, til å bli en av landets mest omtalte startups, som nå skal gå inn i det asiatiske markedet. 

Kristoffer Lande la data-studiene på is for å dra til Silicon Valley. I denne podcasten forteller han hvordan Gobi jobbet for å bygge nettverk "over there".

– Det er ingen i Norge som har bygget sosiale medier før. Og for oss var det veldig verdifullt å gå inn i miljøene rundt Facebook, Instagram og Twitter, og møte folk som hadde gjort nettopp dette, sier Lande.

Han forteller hvordan han kommer i kontakt med folk, om prøving og feiling. Om hvordan det på visse områder er bedre å være i Norge, om hvordan gigantene i Silicon Valley var ute etter å rappe ansatte, og at det er noe av grunnen til at de nå har flyttet til Oslo.

Asia-satsing

Etter å ha vokst raskt i Norge med sin app for bilde- og videodeling i grupper, snuser nå Gobi på det asiatiske markedet. Først ut er Bangladesh.

– Vi har hatt de første møtene. Og får feedback fra de lokale brukerne. Målet er å vokse sakte, men sikkert i et miljø, for så å skalere det videre ut i et større marked. Vi tar geolokasjon for geolokasjon, forteller Lande.

Selv om det er mange ulikheter, er det også overraskende mange likheter, ifølge Gobi-gründeren.

De lange dagene

Han forteller også hvordan det gikk til da Gobi fikk milliardarving Gustav Witzøe og skistjerna Petter Northug inn som investorer. Vi får selvfølgelig også høre om arbeidsmiljøet i Gobi, og hvordan det er å havne midt i kryssilden i en toppolitisk debatt om arbeidsliv og gründere, mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.

- Vi jobber 10 til 12 timer. Og bruker man en time til trening og en time til mat, så har man fortsatt en del timer igjen før man skal legge seg, kommenterer Lande.

Ellers blir det en hel del om hva det er som driver ham, og selvfølgelig om sprettballstartupen fra ungdomsskolen og «bompengestasjonen» han gründet som barn. Og mye mer.

Powered by Labrador CMS