Tibber-gründerne Edgeir Aksnes og Daniel Lindén. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Tibber henter 100 millioner: Silicon Valley-fond leder an

Publisert Sist oppdatert

Den norske energi-appen får inn noen av verdens ledende tech-gründere på eiersiden.

Silicon Valley-baserte Founders Fund, ikke til å forveksle med vårt hjemlige Founders Fund, investerer tungt i Tibber, melder Dagens Næringsliv.

Ny inn i fondet er også laksearvingen og teknologiinvestoren Gustav Witzøe, gjennom investeringsselskapet han har satt opp sammen med Boost-gründer Øystein Skiri, Wiski Capital. Hotellkongen Petter Stordalen går også inn med mer kapital, etter at han for første gang investerte i Tibber, den gangen energi-appen ble valgt ut til den såkalte Strawberry-millionen.

Bak amerikanske Founders Fund står blant annet den svært kjente tech-gründeren og nå investoren Peter Thiel, som står bak blant annet PayPal og Palantir. Der er også Thiels medgründer i PayPal, Ken Howery. Fondet har investert i selskaper som Facebook, Spotify, SpaceX og Airbnb. Tibber er den tredje europeiske investeringen til fondet.

Tibbers app lar forbrukerne bytte strømleverandør automatisk, og tilbyr også spesialrabatter på smarthusteknologi og energirelaterte produkter. De tilbyr løsninger der forbrukeren kan styre strømforbruket, etter når det er billigst. I dag er 40.000 boliger koblet til Tibber. 25 prosent av disse hjemmene er såkalte smarthjem hvor forbrukerne kan styre strømbruken gjennom Tibber-oppkoblet utstyr, slik som elbilen, termostater og smarte stikkontakter.

Selskapet har hentet penger i flere ulike omganger på sin vekstreise. Foruten den nevnte Strawberry-dealen med Petter Stordalen, har kraftkonsernet BKK gått inn med 15 millioner kroner. Det svenske investeringsselskapet Wellstreet har også investert. I tillegg har Tibber mottatt flere millioner kroner i "softfunding".