FINTECH

Trond Riiber Knudsen og 247 Ventures satser millioner på gründere som rydder opp i abonnementskaoset

Subtrackr vil bli SaaS-løsningen som gir bedrifter kontroll over alle sine SaaS-løsninger.

Subtrackr-gründer Mathias Engen t.h. har som mål å gi bedrifter fullstendig kontroll over abonnementsløsningene, Med seg har han Mads Skraastad t.v. tar hånd om salg og marked og Bård Øvrebø som tar seg av teknologiutviklingen.
Subtrackr-gründer Mathias Engen t.h. har som mål å gi bedrifter fullstendig kontroll over abonnementsløsningene, Med seg har han Mads Skraastad t.v. tar hånd om salg og marked og Bård Øvrebø som tar seg av teknologiutviklingen.
Publisert

To ting som de aller fleste oppstartselskaper har fått høre om og om igjen i år fra investorer og styret er fokus på lønnsomhet og kontroll på kostnadene.

Subtrackr vil bidra til å gi bedrifter overblikk over en helt spesifikk del av kostnadsbildet. I en hverdag der «software-as-a-service» er blitt forretningsmodellen fremfor andre, er det også blitt slik at stadig flere av tjenestene en bedrift trenger, er blitt abonnementsbaserte. Jo flere de blir, jo enklere blir det å miste oversikten.

– Det er veldig få små- og mellomstore bedrifter som har full kontroll over alle abonnement. De som har, bruker gjerne uforholdsmessig mye tid på å administrerere dem, forteller gründer Mathias Engen til Shifter.

Det begynte med en flytt til Drøbak

Frøet til Subtrackr ble sådd allerede for seks år siden. Gründer Engen hadde flyttet fra Oslo til Drøbak og skulle gjøre adresseendringer på alle sine abonnement. Han oppdaget at han manglet oversikt og ønsket å lage en app som løste det problemet.

Noen år senere hadde frøet vokst til Subtrackr, ført Engen inn i The Factory-systemet, og gitt ham et par kolleger som ville være med å bygge løsningen.

Det var der innsikten om at mange SMB-er mangler SaaS-oversikten falt på plass. Det manglet imidlertid fortsatt en avgjørende puslebrikke. Det var først da Subtrackr implementerte kontrakthåndtering i løsningen og kombinerte det abonnementsinformasjonen som man hadde funnet et komplett konsept.

– Du kan si vi vil være bindeleddet mellom daglig leder/CFO og regnskapssystemet. Der er det et behov for forenkling, sier Engen.

LES OGSÅ: 24Sevenoffice etablerer nytt investeringsselskap

Tøff konkurranse

Samtidig beveget selskapet seg inn på domenet til en formidabel konkurrent. SaaS-løsninger for kontraktshåndtering er et domene der House of Control har vært dominanten i Skandinavia i mer enn et tiår. Selskapet har vært så suksessfullt at Visma tidligere i høst bladde opp 689 millioner kroner for å få full kontroll over «Huset».

– Det gjorde oss uten tvil likere House of Control. Vi mener fortsatt at vi skiller oss litt ut gjennom at vi henter abonnementsinformasjonen gjennom å koble oss direkte på ERP-systemene, sier Engen.

Subtrackr har i dag integrasjoner med 24Sevenoffice, Fiken og de store Visma-eide systemene Tripletex, Poweroffice og eAccounting og dekker dermed en stor del av markedet. Takket være det kan en bedrift raskt opprette en bruker og komme seg i gang. Algoritmene til Subtrackr finner frem til alle gjentakende kostnader rett fra reskontraen til bedriftene, så snart kontraktene er lagt inn i systemet, blir lett å følge med på om de abonnementsbetalingene er i henhold til kontrakten.

– Noen synes det er litt ironisk at vi tilbyr kontroll over bedriftens SaaS-abonnement gjennom en SaaS-løsning. Vi er virkelig ikke imot abonnementsmodellen, vi synes bare det skal være så enkelt som mulig for en bedrift å ha kontroll, sier Engen.

«Har et tidsriktig produkt»

Satsingen har ikke gått upåaktet hen. For et par uker siden avsluttet Engen en kapitalrunde som styrket kassen til Subtrackr med 1,6 millioner kroner. Det var den tredje runden i år. Etter to mindre runder har selskapet i alt hentet 3,4 millioner kroner i år. Det begynte med mindre beløp fra lokale investorer i Drøbak, så kom Trond Riiber Knudsen og 247 Ventures på banen.

Subtrackr ble en av to første investeringene i 247 Ventures, etter at investeringsselskapet ble opprettet i vår. Totalt har 247 Ventures bidratt med rundt 2,5 millioner kroner.

– For bedrifter som er blitt litt større er kostnadskontroll det aller viktigste de jobber med – spesielt i disse tider. Subtrackrs kombinasjon av kontraktshåndtering og kontroll på abonnementskostnadene har vært et viktig aspekt i investeringen fra vår side, sier 247 Ventures-sjef Ståle Risa til Shifter, og legger til:

– Det er et bra team, produktet er tidsriktig og de går inn i et marked med én «gammel» aktør og utfordrer med litt mer moderne teknologi og et litt annet tenkesett

Engen innrømmer at han måtte gå noen runder med seg selv før han var sikker på at det vært greit å gå i lag med en stor industriell investor så tidlig i utviklingsløpet, men er fornøyd med beslutningen.

– De har vært en superpartner så langt, sier han.

Startet om i sommer

Det siste kapitaltilskuddet skal sikre at Subtrackr klarer å finne sin «product market fit» i tett samarbeid med de drøyt 100 pilotkundene selskapet nå har.

At det ikke er flere beror på at den første versjonen av produktet som kom ut i fjor ble trukket tilbake. Den ble fullstendig redesignet i sommer og relansert 1. september.

– Akkurat nå er det like viktig med kunder som oss gir feedback, som at de betaler. slik at vi får produktet som bra som mulig, så rask som mulig.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS