FINTECH

Storinvestor trer til side som styreleder i Axeptia

Den danske milliardæren Petter Tang Thomsen ble omtalt som drømmeinvestor da han gikk inn i Axeptia i februar i fjor. Samtidig tok han rollen som aktiv styreleder. Den har han nå forlatt.

I februar i fjor kom Peter Tang Thomsen t.v. inn som investor og styreleder i Axeptia, selskapet til gründerne Per Nestor Warp, daglig leder og Stian Davidsen, COO. Nå har Thomsen forlatt rollen som styreleder..
I februar i fjor kom Peter Tang Thomsen t.v. inn som investor og styreleder i Axeptia, selskapet til gründerne Per Nestor Warp, daglig leder og Stian Davidsen, COO. Nå har Thomsen forlatt rollen som styreleder..
Publisert

Det gikk raskt i svingene da Axeptia-gründerne Stian Davidsen og Per Nestor Warp skulle hente penger for nesten et år siden.

To uker etter at de snakket med Petter Tang Thomsen før første gang, var emisjonen på 13 millioner kroner i boks. Thomsen sto for rundt fire femtedeler av emisjonen, mens eksisterende aksjonærer, deriblant Blommenholm Industrier, Gunnar Evensen, Chrisanic Invest og AS Bjørn Investor sto for resten. De to sistnevnte investeringsselskapene er henholdsvis et «family office» og engleinvestor Asbjørn Grundt

– Vi snakket med Peter første gang på kvelden 3. februar. Morgenen etter tok vi en ny prat og fant ut at vi likte hverandre veldig godt. Så hintet Peter om han ønsket å være «lead» og ta hele runden, deretter gikk alt slag i slag og nå sitter vi her, sa daglig leder Per Nestor Warp til Shifter i februar i fjor etter at avtalen var blitt kjent.

Tjente milliarder

Danske Thomsen er mangeårig bosatt i Norge, og har selv en vellykket gründerkarriere bak seg. I 1997 grunnla han Consignor som lager programvare for fraktløsninger. I 2020 solgte han 70 prosent av selskapet til det amerikanske PE-fondet Francisco Partners for 1,5 milliarder kroner. Året etter endte han på 255. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste med en formue på 1,65 milliarder kroner.

Omtrent 100 millioner kroner av disse har han satt av til investeringer i norske bedrifter.

Axeptia er et av fem selskaper som har det til felles at Thomsen er aktiv eier. Og nettopp rollen som aktiv styreleder var han tydelig på fra første stund.

– Jeg har en «governance plan», med fast frekvens på styremøter, månedlige business-rapporter og ukentlig «calls» med ledelsen, som vi skal få på plass så raskt som mulig, sa Thomsen til Shifter i februar i fjor.

Om Axeptia

  • Axeptia lager kort fortalt en SaaS-løsning for bedrifter som er opptatt av aktiv kredittstyring.
  • Den skal redusere kredittiden på utestående fakturaer og redusere kredittrisiko gjennom å koble sammen bedriftens kundereskontro med kredittinformasjon om kunden i løpet av timer i stedet for måneder, som det har tatt frem til nå.
  • For litt under et år siden ble løsningen tilgjengelig i Danske Banks bedriftsplattform District, som den første fra en tredjepartsaktør noensinne.

Avviser dramatikk

Da tok han over styrelederrollen fra gründer Stian Davidsen. Fra årsskiftet er Davidsen tilbake i den posisjonen. Endringen ble registrert i Brønnøysundregistrene på årets første arbeidsdag. I tillegg til Davidsen består styret foreløpig av investor Asbjørn Grundt.

At det skulle ligge en konflikt bak avfeies av de involverte.

– Det er ikke noe dramatikk i det. Vi har bare skiftet litt på kortene, så at Stian er blitt styreleder igjen. Jeg er fortsatt en av de største aksjonærene og en aktiv rådgiver til både styre og selskap, sier Thomsen på telefon til Shifter.

– Så det har ikke skjedd noen endringer med investeringen din i selskapet?

– Nei, ikke i det hele tatt, sier Thomsen.

Per Nestor Warp, daglig leder i Axeptia, bekrefter at det har skjedd et skifte på styrelederposten, men ønsker utover det ikke å kommentere saken.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS