FINTECH

Stacc kjøper nytt svensk selskap: «Prisen var ikke avskrekkende»

Kjøper boliglånselskapet Stoer Technologies fra Söderberg & Partners. Det blir Staccs andre oppkjøp i Sverige på drøyt et halvår.

Kjøpere og selgere står sammen. F.v.: Jimmy Afshar (Stacc), Jonathan Olsson (Stoer), Geir Hamre Nordrik (Stacc), Samuel Gauffin Holmberg (Stoer), Roland Hybelius (Stoer), Henna Raknes (Stacc), Kjell Andreassen (Stoer), Ahmed Krayem (Stacc), Roderick Hristov (Stacc), Martin Wilhelm (Stoer)
Publisert

I november i fjor gjorde påbegynte bergensselskapet Stacc sin nordiske ekspansjon med det første oppkjøpet utenfør Norge. Det var svenske The Farm interactive med sterk kompetanse innen fakturaadministrasjon, factoring og inkasso.

I mars i år var det dags for neste nordiske skritt – et strategisk samarbeid med den danske banksystemleverandøren, SDC. En avtalen som, ifølge Stacc, var verd flere titalls millioner.  

Nå er det dags for neste stopp på den nordiske ekspansjonsveien. .

Stoer Technologies har gjennom flere år utviklet en løsning som digitaliserer boliglånsprosessen for sluttkunder og banker. Dette har selskapet gjort i tett samarbeid med finansselskapet Söderberg & Partners som kunde og hovedeier. 

Fornøyd med prisen 

Nå kjøper Stacc hele selskapet av Söderberg & Partners,  overtar forvaltningen av formidlingsløsningen for boliglån og inngår en distribusjonsavtale knyttet til salg av Staccs løsninger i Sverige.

Prisen er hemmelig, men Stacc er sannsynligvis godt fornøyde med prisen. Da Shifter spør om prislappen, kommer svaret i en e-post fra Henrik Lie-Nielsen, styreleder i Stacc og medgründer og managing partner i Staccs hovedeier Amp Eleven:

«Vi har blitt enig med selger om å ikke si noe om prisen, men jeg kan si så mye som at prisen ikke var avskrekkende».

Spisser satsing på boliglån

Løsninger for automatisering av boliglånsprosesser er ikke noe nytt for Stacc. Selskapet har i mange år levert slike løsninger til norske banker og har i konsernet flere miljøer med spisskompetanse på brukeropplevelser og digitale løsninger for boliglån. Det siste året er disse slått sammen i en strategisk satsning på boliglån  Kjøpet av Stoer vil øke Stacc leveransekapasitet i det svenske markedet.

- Stacc ønsker å være et reelt alternativ for svenske banker og finansieringsselskaper som ønsker å digitalisere og effektivisere sine kredittprosesser, gjerne side om side med eksisterende IT-løsninger. Stoers ekspertise innen boliglån, kombinert med Staccs produktportefølje, vil gi oss muligheten til å utvikle og levere løsninger som adresserer behovene til det svenske bankmarkedet, uttaler Geir Nordrik,  administrerende direktør i Stacc i en pressemelding.

Utenlandsk omsetning vokser raskt

Siden oppstart i 2016 har Stacc-konsernet mer enn tjuedoblet omsetningen. I fjor omsatte selskapet for 220,6 millioner kroner, fikk et resultat før skatt på 15,9 millioner kroner.. 

I år anslår Stacc-ledelsen at konsernet vil omsette for nærmere 260 millioner kroner. Med de svensk oppkjøpene og avtalen med SDC i Danmark, ventes mer 60 millioner av omsetningen komme utenfor Norges grenser.

«Fortsatt stort potensial»

Stacc har ingen planer om å slå av på ekspansjonstakten i Norden, og er tydelige med at Danmark og Finland er naturlige neste steg etter Sverige. På sikt er også ambisjonen å etablere seg også utenfor Norden og bli en internasjonal leverandør av finansteknologi for bank- og finanssektoren. 

- Vår erfaring etter å ha snakket med både store og små banker i Norden er at det fortsatt finnes et stort potensial for å automatisere og effektivisere dagens kredittprosesser, herunder boliglån. Vi skal være en  samarbeidspartner for kundene våre i den videre digitaliseringsreisen og vår ambisjon er å hjelpe bankene med å redusere kompleksitet i dagens IT-systemer og prosesser. Vi opplever fortsatt et stort behov for en aktør som Stacc i det nordiske markedet, sier Nordrik i meldingen.  

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen