Karriere

Ny innovasjons­direktør i DNB

Per Kristian Næss-Fladset tar over etter Benjamin Golding og trer inn i konsernledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Per Kristian Næss-Fladset tiltrådte denne uken som konserndirektør for Products & Innovation (P&I) i DNB, etter at det i januar ble kjent at tidligere konserndirektør for området, Benjamin Golding, blir ny sjef i Arendals Fossekompani.

Næss-Fladset kom til DNB for litt over fem år siden som virksomhetsarkitekt og deretter divisjonsdirektør for Open Banking i P&I og styremedlem i Nordic API Gateway, som DNB Venture tidligere var investert i. I drøyt to og et halvt år har han nå ledet arbeidet med betaling, Open Banking, Identity, AML og eFraud i DNBs teknologiavdeling.

Fra tidligere har han med seg mer enn ti års erfaring fra Cicero Consulting, og en bachelor i informasjonsteknologi fra Universitetet i Oslo.

– Jeg er utrolig stolt over arbeidet vi har fått til sammen i banken gjennom de siste to og et halvt årene med blant annet betaling og Open Banking. Samtidig flytter jeg ikke langt på meg og jeg gleder meg til å ta ordentlig fatt på mine nye arbeidsoppgaver, sier Næss-Fladset, og legger til:

– Fremover skal vi fortsette arbeidet med å utforske nye områder og drive innovasjonsarbeidet i banken. Dette innebærer blant annet å knytte innovasjons- og produktaksen enda tettere sammen. Kompetansen og erfaringen til de som jobber i denne avdelingen er helt rå.

Konsernsjef i DNB, Kjerstin R. Braathen, er fornøyd med å få Næss-Fladset på plass.

– Per Kristian har vært tett på teamene sine, og har blitt svært godt kjent med organisasjonen vår. Jeg opplever ham som en drivende kraft i å utvikle hvordan vi jobber med produkt og teknologi i

DNB, og som en som bygger bro mellom forretning og teknologi. I tillegg er han sterk strategisk på begge områdene. Jeg er sikker på at han vil bidra til å utvikle både P&I, konsernledelsen og DNB videre, forteller Braathen.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!