Fintech

Nå blir Settle også krypto-app – innleder samarbeid med Coinbase

Settle-gründer Daniel Döderlein vil gjøre det så enkelt og trygt at hans mamma kan kjøpe og selge kryptovaluta.

Publisert Sist oppdatert

– Det koker, sier gründer Daniel Döderlein til Shifter da vi får tak i ham for få en kommentar om nyheten om at Settle inngår et partnerskap med USAs største kryptobørs Coinbase.

Den internasjonale interessen for nyheten er langt, langt større enn da Settle i forrige uke kunne fortelle at selskapet hadde oppgradert sin app slik at det nå er mulig å så sende og ta imot penger på tvers av landegrenser i ulike valutaer, i sanntid.

Det er kanskje ikke så rart. Da kryptogiganten Coinbase gikk på børs i april i fjor, var det den syvende største noteringen noensinne i USA og selskapet var rett etter noteringen vurdert å være verdt nesten 100 milliarder dollar.

Du får alltid siste tech-nytt på Shifter.no!

Har endret mening

Samarbeidet kan kanskje komme overraskende på noen. Daniel Döderlein har vært uttalt negativ til kryptovaluta i både intervjuer og blogger, men har hatt mer sans for den underliggende teknologien.

– Hva er det som har fått deg å endre standpunkt?

– Nordmenn har både fått tilgang på mer kapital og har fått en økt appetitt på investeringer både på og utenfor børs. Vårt bidrag her er å gjøre adgangen til denne type valuta enklere og sikrere, sier Döderlein.

Bruker mamma som eksempel

Han mener at det fortsatt finnes altfor mye rart innen krypto der ute. Ved å gjøre det tilgjengelig gjennom en helt vanlig betalingsapp som folk allerede har tilgang til, kan det bli enklere å tryggere for kundene å handle kryptovaluta, mener gründeren.

– Målet er at min mamma skal føle seg trygg på å bruke vårt økosystem, og få tilgang til alle disse tingene som alle snakker om, sier han.

– Målet er altså å få mamma til å kjøpe kryptovaluta?

– Riktig, svarer Döderlein.

Men det finnes grenser for hvor mye mamma skal utsettes for. Det er ikke aktuelt for Settle å tilby alle av de cirka 9000 ulike kryptovalutaene som finnes på Coinbase. Tilbudet vil være mer på nivå med det Firi eller Revolut tilbyr. Det vil si de mest utbredte kryptovalutene, som bitcoin, ether, litecoin og XRP.

Blir som å kjøpe og selge vanlig valuta

Rent teknisk vil det å kjøpe og selge kryptovaluta ikke skille seg noe særlig fra kjøp, salg og veksling av de vanlige valutaene Settle allerede tilbyr i appen. Det vil si de valutaer som finnes i 28 europeiske land der Settle i dag er tilgjengelig. Brukerne kan betale med balansen fra e-pengekontoen i appen, eller ta dem fra en kort eller en bankkonto som kobles til appen. Det blir også mulig å bruke krypto for alle transaksjoner som gjøres i appen, veksle til vanlige valutaer uten skjulte kostnader, og utbetale pengene til en bankkonto.

Döderlein forklarer at Settle skal bruke hos Coinbase som en bakenforliggende infrastruktur, for å sikre likviditet og mulighet til å kjøpe og selge kryptovaluta på vegne av sine kunder.

– Våre kunder vil ikke ha en relasjon til Coinbase. De vil kjøpe og selge, det vil si veksle, virtuell valuta med Settle og ha alle sine kryptopenger lagret som klientmidler hos oss, sier han.

Tilbud til eksisterende kunder

Selv om Settle har sett ut hele Europa som sitt marked, har brukermassen ikke vokst seg særlig stor enda. Drøyt 65.000 privatpersoner og cirka 1000 butikker gjør selskapet til en liten aktør foreløpig.

– Regner du med at krypto skal gi en skikkelig vekst i brukermassen?

– Det kan man jo alltid spekulere i. Utgangspunktet er at krypto skal være som valutaveksling og grensekryssende betalinger. Det er ment å være et tilbud til de kundene vi allerede har. Hvis folk kommer til Settle fordi de tenker at det er en fin måte å kjøpe krypto på, så har vi jo lyktes med å gjøre krypto enkelt, trygt og attraktivt

Settle har varslet Finanstilsynet om at selskapet ønsker å etablere vekslingstjenester i virtuell valuta, og før selskapet kan begynne med kryptovirksomheten må de få grønt lys fra tilsynet. Det ser Döderlein som helt uproblematisk.

– Vi vise at vi har orden på tiltak mot antihvitvasking og terrorfinansiering. Det er innebygget i det vi gjør her eneste dag, sier han.