Bank og Finans

Lunar åpner opp for bedrifter

Den danske utfordrerbanken slikker sårene etter det havarerte oppkjøpet av Instabank og lanserer tirsdag sin løsning for småbedrifter

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne åpner dørene for bedriftbankløsningen
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne åpner dørene for bedriftbankløsningen
Publisert Sist oppdatert

– Det registreres opp mot ti tusen enkeltpersonforetak hvert kvartal og mange av dem savner enklere og tilpassede banktjenester. Akkurat det skal vi tilby, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne i en pressemelding.

Det er den målgruppen banken sikter inn seg på når den nå åpner de digitale dørene til Lunar Business. Det skal være en bedriftsbank som er skreddersydd for mikrobedrifter og gründere.

Til å begynne med vil tjenesten inneholde basisprodukter, som konto, kort og regningsbetaling.

LES OGSÅ: Instabank til motangrep etter at Lunar trakk seg fra oppkjøp

Vil gjøre som i Danmark

Håpet er at norske mikrobedrifter skal ta til seg tjenesten på samme måte som den er blitt mottatt i hjemlandet Danmark. Det er omtrent to år siden Lunar lanserte bedriftskonto på hjemmebane. I løpet av kort tid kom banken opp på et nivå der rundt 50 prosent av alle nyetablerte virksomheter i Danmark søkte om Lunar-konto.

Det er også det relativt tøffe benchmark-målet Eilin Schjetne har satt opp.

– Vi kan jo ikke legge listen noe lavere her, sa Schjetne til Shifter da hun ble intervjuet om bedriftsbankplanene tidligere i år.

I undersøkelser Lunar selv har gjennomført ligger tallene litt lavere. 37 prosent av mikrobedriftene oppgir at de er villige til å bytte bank, og 48 prosent er åpne for å prøve en heldigital bank.

– Oppstartsbedrifter er jo forbundet med risiko da ikke alle nødvendigvis blir lønnsomme. Det er åpenbart at dette ikke har vært et prioritert segment hos mange banker. Vår suksessformel er å sikre lønnsomhet gjennom volum, og følgelig blir mikrobedriftene førsteprioritet hos oss. Det håper vi bidrar positivt til at det spirer og gror enda mer i oppstarts-Norge, sier Schjetne.

LES OGSÅ: Derfor vil Lunar kjøpe Instabank

Integrert checkout

I 2021 ble nettbetalingsselskapet Paylike en integrert del av Lunar. Det opppkjøpet har gjort det mulig for Lunar å kombinere bank og betaling ved å inkludere en checkout-løsning for nettbutikker i nettportalen til Lunar Business. Dermed blir det enklere for småbedrifter å komme i gang med salg på nett.

– Det blir svært attraktivt for virksomheter som ønsker å komme raskt i gang med å selge varer og tjenester på nett. Tilgang til en nettbetalingsløsning gjennom bedriftsbanken betyr at de kan samle salg, konto og betaling ett sted, sier Schjetne.

Denne kombinasjonen vil Lunar være alene om i det norske markedet.

– I Norge er det forholdsvis enkelt å starte egen virksomhet, men det er mye man skal sette seg inn i. Vi vil senke terskelen med å gjøre bank og betaling enklere for de aller minste bedriftene. Vi vet at administrative oppgaver oppleves som en av de største utfordringene til oppstartere, sier Schjetne.

Viktig med norsk konto

En annen del av enkelheten er, ifølge Lunar, at banken opererer med et månedsabonnement som dekker det meste og gjør det enklere å ha kontroll på kostnadene.

Som en opprinnelig dansk bank gjør Lunar også et stort poeng av banken nettopp har koblet seg på norsk infrastruktur for avregning og oppgjør mot NICS (Norwegian interbank clearing system). Det betyr blant annet at alle nye kunder får norsk konto, og kan utføre innenlands konto-til-konto-betalinger med fem daglige oppgjør og betale fakturaer med KID.

Det har ikke alltid vært tilfelle når det gjelder andre internasjonale digitalbanker som har prøvd seg i Norge.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS