FINTECH

Lever godt med tap på ti millioner

– Vi har kjent på kroppen at det koster å ekspandere til Sverige og å starte meglerhus, sier Fundingparter-sjef Geir Atle Bore, som hadde budsjettert med enda større tap.

Geir Atle Bore, daglig leder Fundingpartner
Publisert Sist oppdatert

2022 var et godt år folkefinansieringsplattformen. Tross turbulente tider var interessen for å investere i «venture debt»-lån og lån til eiendomsprosjekter større enn noensinne.

Fundingpartner formidlet lån for 794 millioner kroner, opp 50 prosent sammenlignet med året før. Det førte til at omsetningen også økte med 50 prosent fra 20,2 til 30 millioner kroner, noe som Finansavisen var først med å rapportere.

Et tall som som ikke pekte oppover var resultat før skatt. Underkskuddet gikk fra 6,1 millioner kroner i 2021 til 10 millioner i 2022.

– Det er et resultat vi lever veldig godt med. Vi hadde egentlig budsjettert med enda større tap, men klarte å holde det nede, takket være at vi formidlet lån for nesten 800 millioner kroner til tross for markedene, sier Geir Atle Bore til Shifter.

Store satsinger

Det finnes også en enkel forklaring på at underskuddet har økt. I løpet av fjoråret gikk Fundingpartner inn i Sverige. og på høsten startet man også Fundingparter Securities.

– Vi har kjent på kroppen at det koster å ekspandere til Sverige og å åpne meglerhus, sier Bore.

Etter at selskapet fikk fullfinansiert den første obligasjonen på 30 millioner kroner i romjula, konstaterte Bore at 2022 ikke var det beste tidspunktet for å lansere et nytt meglerhus.

– Det var vel ikke den beste timingen for å lansere obligasjoner, sa Bore til Shifter i begynnelsen av januar.

Det betyr at foreløpig er Securities en utgiftspost, som står for med omtrent halvannen million av det totale tapet på ti millioner kroner til Fundingparter Group. Underskuddet for den etablerte folkefinansieringen i Fundingpartner AS, var på minus 8.1 millioner kroner.

Knallstart på året

Ifølge Bore ble 2022 første året da den norske kjernevirksomheten bidro med en positiv kontantstrøm til selskapet. Den trenden har fortsatt den første månedene i 2023.

I januar ble det formidlet for 90 millioner kroner og i februar for hele 109 millioner.

– Vi har hatt all time high i lånevolum både i januar og februar. Slik vil det kanskje ikke fortsette hele året, men at vi er breakeven i de to første månedene er en veldig god start, sier Bore.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!