Administrerende direktør i Norwegian Block Exchange, Stig Aleksander Kjos-Mathisen har hentet nye penger og kan fortsette jakten på en banklisens.

Kryptobørsen som vil bli kryptobank har hentet 60 millioner kroner

Kryptobørsen Norwegian Block Exchange, som er kontrollert av familien til Bjørn Kjos, har hentet inn 60 millioner kroner i et rettet emisjon. Dermed kan jobben med få lisens som e-pengeforetak fortsette.

Publisert Sist oppdatert

I oktober i fjor meldte administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen i Norwegian Block Exchange (NBX) at selskapet hadde levert inn en søknad til Finanstilsynet om å få bli e-pengeforetak, og at neste steg ville være å søke banklisens.

Han fortalte samtidig til DN at planen var å hente inn 40–60 millioner kroner via Pareto Securities for å finansiere prosjektet.

Pengejakten er nå over. I slutten av desember godkjente generalforsamlingen i selskapet den rettede emisjonen på 60 millioner kroner.

– Jeg er veldig fornøyd med at NBX har klart å hente inn 60 millioner kroner i en rettet emisjon. Denne finansieringen vil gi NBX den økonomiske robustheten som trengs i jakten på en banktillatelse, og dermed bli en av Europas første banker for digitale eiendeler, sier Kjos-Mathisen i en pressemelding etter at kapitalinnhentingen var klar.

Siden den offentlige lanseringen i april i fjor har NBX fått over 7000 kunder, deriblant institusjonelle kontoer, som igjen ga NBX muligheten til å øke handelsvolumet til 20 millioner kroner innen november, skriver selskapet i pressemeldingen.

NBX har imidlertid fortsatt en vei gå før de vil være i nærheten av Norges største kryptobørs, MiraiEx, som i desember hadde 15.000 kunder og et handelsvolum på 97 millioner kroner.