Fornøyde folkefinansieringsfolk. Lederkvartetten i Kameo kan glede seg over gode tall for 2020. Fr.v. Fredrik Källgren (SE), Linn Hoel Ringvoll (NO), Jesper M. Johansen (DK) og Sebastian M. Harung konsernsjef.

Kameo passerer drømmegrense

I disse dager vil folkefinansieringsselskapet ha formidlet lån for over én milliard kroner siden starten.

Publisert Sist oppdatert

Drømmegrensen handler om selskapets samlede virksomhet i Norge, Danmark og Sverige, der sistnevnte land står for den aller største delen av pengene.

- Det er alltid hyggelig å nå milepæler, sier Linn Hoel Ringvoll, som er daglig leder i Kameo Norge og også juridisk direktør for konsernet.

Upåvirket av korona

Tross korona har 2020 vært et år som har levd opp til Kameos forventninger og planer om en kraftig økt vekst.

- Vi hadde budsjettert med 600 millioner kroner i lånevolum i 2020, og det kommer vi til å nå. Så korona har ikke påvirket denne målsetningen.

Fordelingen mellom de tre landene gir også en pekepinn om hvor enorm forskjell det er mellom de skandinaviske landene når det kommer til folkefinansiering. Sverige står for cirka 500 millioner kroner, Norge for 70 millioner og Danmark for 30 millioner.

- 70 millioner er etter planen også i Norge, sier Ringvoll, og legger til.

Skandinavisk rekord

I hovedmarkedet Sverige har Kameo satt, det selskapet selv mener er, skandinavisk rekord to ganger denne høsten i kategorien bedriftslån. Dette med to store lånetransjer på henholdsvis 35 og 43 millioner svenske kroner. Sistnevnte lån for et byggeprosjekt i Nacka utenfor Stockholm var med fem dager igjen av kampanjen, var fylt til 96 prosent av 2895 investorer.

- Også Danmark er bedre enn hva tallene sier. I høst har vi blant annet formidlet et byggelån på 75 millioner kroner, men det er oppdelt i transjer og foreløpig har vi bare plassert den første transjen på to millioner kroner på plattformen.

Break-even i 2022

Veksten i låneformidling til tross, for Kameo-konsernet er det fortsatt en bit igjen til lønnsomhet. Etter de tre første kvartalene i år har selskapet i hatt en omsetning på cirka 11 millioner kroner og et resultat før skatt på minus 15 millioner kroner.

- Om vi beholder avgiften vi tar av låntakerne i dag på samme nivå som i dag, så skal vi nå break-even i 2022, sier Ringvoll.