Fintech

Jakter på kryptofunn etter FTX-kollapsen

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs planlegger å bruke flere titalls millioner dollar på kryptoinvesteringer.

Den amerikanske storbanken Goldman Sachs øyner store muligheter etter de seneste månedenes slakt på kryptoverdier.
Publisert

Det globale kryptomarkedet nådde toppen for omtrent et år siden. Ifølge Coinmarketcap var den samlede verdien av all kryptovaluta på 2900 milliarder dollar i slutten av 2021.

Siden har en lang rekke skandaler og konkurser, med Terra/Luna-krasjen i vår og FTX-kollapsen nå i høst som de to største, rokket ved tilliten og barbert vekk over 2000 milliarder i verdi. Den 5. desember var den samlede verdien på 865 milliarder dollar.

Den nedturen gjør at Goldman Sachs chef för digitala tillgångar Mathew McDermott når ser muligheter til å gjøre funn i kryptomarkedet.

– Vi ser på noen veldig interessante muligheter, som nå er blitt prissatt på et mye mer rimelig nivå, sier McDermott til nyhetsbyrået Reuters og forteller at banken er han satt av flere titalls millioner dollar for investeringer..

Han forklarer at Goldman Sachs i disse dager gjennomfører «due diligence»-prosesser på flere krypto-selskaper uten å gå nærmere inn på hvilke selskaper det er snakk om.

McDermott sier også at kollapsen i FTX satt søkelyset på behovet av mer troverdige og regulterte kryptovalutaspillere, ikke minst fordi FTX på mange måter fremsto som den flinkeste i klassen i krypto-økosystemet.

– Det har uten tvil fått investeringsviljen i markedet til å stoppe opp, men vi mener fortsatt at den underliggende teknologien har potensial, sier McDermott til Reuters.

Alle storbanker er ikke like positive til de langsiktige kryptomulighetene som Goldman Sachs. Ifølge Reuters har både Morgan Stanley-sjef James Gorman og GSBC-sjef Noel Quinn nylig offentlig kommentert kryptomarkedet på en måte som viser at ingen av bankene har planer om å gjøre som Goldman Sachs..

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*