FINTECH

Henter finansdirektør fra Autostore

Fintech-selskapet Aritma forsterker toppledelsen.

Thor Kristian Seth, daglig leder i Aritma t.v. og Tore Bjelland, nyansatt CFO
Publisert

Tore Bjelland er ny finansdirektør, CFO i Aritma. Han kommer fra stillingen som VP Finance i AutoStore. Han har tidligere også jobbet i EY og Aker BP.

Thor Kristian Seth, daglig leder i Aritma, er fornøyd med å ha fått på plass sin nye finansdirektør:

– Med sin imponerende bakgrunn fra AutoStore, bringer Tore en unik kombinasjon av erfaring og kompetanse til Aritma. Han vil spille en viktig rolle i å styrke vår strategiske retning og hjelpe oss med å forme fremtidens Open Finance-løsninger for bedrifter, sier Seth i en pressmelding.

Bjelland på sin side sier han har  ekstrem tro på vekstpotensialet til Aritma. 

– Selskapet har utviklet en solid kundevalidert produktportefølje, som har eksponering mot et stort og voksende marked. I tillegg har selskapet i veldig liten grad hatt en aktiv og målrettet kommersiell satsning, sier Bjelland.

Bergensbedriften Aritma, tidligere Zdata, har gjennom mange år bygget seg opp til å bli en betydelig aktør når det gjelder å koble sammen finansiell data mellom bedrifter, regnskapssystemer og banker. I dag er cirka 15.000 selskaper koblet til selskapets «open finance»-plattform.

Det har gjort selskapet godt posisjonert i en global megatrend på dette området. At dataflyten er på vei over fra en batch-orientert infrastruktur basert på filer til en sanntidsinfrastruktur basert på API-er.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen