FUNDING

Grimeland investerer i selskap til Antler-partnere

Singapore-baserte The Scale Factory hjelper nordiske teknologiselskaper med å vokse i Asia. Nå skal selskapet utvide virksomheten og henter 7,7 millioner kroner.

Scale Factory-gründerne Pierre Mårtensson (t.v.) og Lars Bjørge har hatt suksess med å hjelpe nordiske selskaper inn på de asiatiske markedene
Scale Factory-gründerne Pierre Mårtensson (t.v.) og Lars Bjørge har hatt suksess med å hjelpe nordiske selskaper inn på de asiatiske markedene
Publisert Sist oppdatert

Våren 2018 ble Pierre Mårtensson og Lars Bjørge begge partnere i Antler i Singapore. Halvannet år senere startet de sitt eget selskap, The Scale Factory, i den sørøstasiatiske hubben.

Målet var å bygge den beste plattformen for nordiske teknologiselskaper som ønsker å etablere og utvikle sin forretningsvirksomhet i Asia og Stillehavsområdene. Gjennom et system av salgs- og markedsføringstiltak drevet av teknologi- og nettverksorkestrering, har selskapet på 2,5 år støttet 18 selskaper på vei inn på det asiatiske markedet.

Har hjulpet flere norske selskaper

På den listen finnes blant annet følgende norske selskaper:

● Cavai – Conversational marketing.

● SalesScreen – Sales Gamification plattform.

● Go Digital China (Norge) – Annonsekjøpsplattform for kinesiske digitale medier

● Pickatale (Norge) – Engelskspråklig læringsplattform.

Etter hvert som kundebedriftene får fart i veksten, er ambisjonene til The Scale Factory å investere i selskapene for å styrke partnerskapet og legge til rette for ytterligere vekst.

Selskapet retter nå blikket sørover, og ønsker å kunne hjelpe nordiske selskaper inn i Indonesia og Australia. Det er i den anledning de nå henter 7,7 millioner kroner.

– Gjennom våre lokale nettverk innenfor salg og markedsføring vil vi gi våre kunder muligheter for en unik oppstart i regionen. Selv om Singapore fortsatt vil være vårt hovedkvarter, tror vi at våre kunder kan dra stor nytte av vår lokale tilstedeværelse i Indonesia og Australia, sier partner og medgründer Lars Bjørge i en pressmelding også han partner og medgründer i The Scale Factory.

– Derfor bestemte vi oss for å gjennomføre en mindre kapitalutvidelse og inkludere de nye markedene i vår satsning, legger han til.

Sjefen hjelper til

Interessen for utvidelsen var stor, og runden ble raskt overtegnet.

– Til tross for et utfordrende makromiljø, opplever vi stor interesse og etterspørsel blant investorer. Vi tror at årsaken til dette ligger i vår unike forretningsmodell kombinert med den raske og lønnsomme veksten vi har hatt, sier partner og medgründer Pierre Mårtensson i meldingen.

Blant dem som ønsket å være med i denne runden var Scale Factory-gründernes sjef i Antler, Magnus Grimeland.

– Jeg har sett at The Scale Factory både har utvidet kapasiteten og utviklet gode metoder som er nødvendige for å kunne hjelpe og støtte scale-ups i regionen. Derfor synes jeg det er spennende å være investor, sier Grimelund.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS