FINTECH

Fjerde oppkjøpet på under ett år for Signicat

Denne gangen gikk handleturen til London for den norske identitetsspesialisten.

Oppkjøpsglede i London: Fra venstre: Terry Chow (Sphonic), Andy Lee (Sphonic), Asger Hattel (Signicat), Joakim Harging (Signicat), Riten Gohil (Sphonic).
Publisert

Siden danske Asgeir Hattel tok over Signicat i januar 2020 har Trondheim-selskapet Signicat vært særdeles aktive på oppkjøpsfronten.

Signicat er i Norge mest kjent for å være den største leverandøren av BankID.

Utvider med KYC og KYB

Det britiske antisvindelselskapet Sphonic blir det fjerde oppkjøpet på under ett år. Selskapet bidrar med å utvide Signicats produktportefølje med løsninger for «know your customer»- (KYC), «know your business»- (KYB) og anti-hvitvaskingsløsinger (AML).

– Nå som digital svindel øker over hele verden, har det blitt viktigere å kunne være sikker på at kundene dine er dem de utgir seg for å være, sier Asger Hattel i en pressemelding.

Han legger til at Sphonics profesjonelle team og dataorkestrerings- og beslutningsplattform, vil bidra med en større bredde av onboarding-tjenester, med svært fleksible risiko- og compliance-løsninger. Noe som vil bidra til å holde internasjonale kunder trygge mot svindel.

Hvor mye Signicat betaler for Sphonic er ikke kjent.

Tre oppkjøp på en sommer

I fjor hadde Signicat en svært hektisk oppkjøpssommer. Den begynte allerede i begynnelsen av juni med en litt uvanlig autentiseringsfujsjon. Oslo-selskapet Encap Security ble fikk på ny norske eiere etter fem år med amerikanske eiere.

– Vi har jo en ganske så komplett digital id-løsning med alt fra onboarding til identifisering og signering, vi har til og med en mobil ID-løsning. Den puslebiten vi har manglet er den mobile autentiseringen, og den får vi nå med Encap, sa Hattel til Shifter i fjor.

Det hindret ham ikke fra å en måned senere kjøpe den spanske samarbeidspartneren eID. I slutten av august ble så litauiske Dokobit, den største leverandøren av elektroniske signeringsløsninger i det baltiske og islandske markedet lagt til oppkjøpslisten.

Alle blir med videre

Sphonic ble grunnlagt i London i 2012, og er en pioner innen automatisering av beslutningsprosesser for compliance (etterlevelse av lover og regler).

Hovedproduktet er kalt Workflow Manager og gjør det mulig for kundene å tilpasse, automatisere og administrere arbeidsflyter for onboarding (KYC/KYB), og overvåking og deteksjon av svindel- og hvitvaskingsforsøk. Ved hjelp av Workflow Manager kan banker og andre institusjoner få tilgang til tredjepartsløsninger fra 95 av verdens ledende data- og teknologileverandører via en enkelt API, ifølge selskapet.

Det britiske selskapet har også nylig lansert en løsning for sanntidsovervåking av transaksjoner for å forhindre svindel og hvitvasking. I tillegg tilbyr selskapet et saksbehandlingsverktøy som også inkluderer verktøy for visualisering av identitets-, svindel-og AML-data.

– Vi gleder oss til å bli en del av Signicat-familien, sier Andy Lee, grunnlegger og daglig leder i Sphonic i pressemeldingen.

– De siste ti årene har vi bygget løsninger for noen av de mest komplekse onboarding- og compliance-utfordringene i sterkt regulerte bransjer for globale digitale betalinger, legger han til,

På kort sikt fortsetter Sphonic som en egen juridisk enhet, kalt «Sphonic, a Signicat company», men skal etter hvert integreres helt. Samtlige 24 ansatte i Storbritannia og Portugal blir med over til Signicat. Sphonic-ledelsen vil fortsette å drive den britiske virksomheten og Andy Lee vli bli Signicats Storbritannia-sjef.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*