FINTECH

EQT Ventures gjør ny investering i svensk «Bill Kill» for bedrifter

Fintech-selskapet Billhop henter 88 millioner svenske kroner for å gå «all in» på å hjelpe store selskaper å betale regningene med kredittkort.

Henter mer penger. Daglig leder Sebastian Andreescu og CTO Erik Malm, var begge med å gründet Billhop. Nå henter de penger fra EQT Ventures og partner Ashley Lundström for andre gang. Her er de fotografet i forbindelse med den første emisjon i desember 2021.
Publisert

De siste årene har Shifter skrevet en god del om Two og en lang rekke konkurrenter som alle vil ha sin del av det raskt voksende e-handelsmarkedet mellom bedrifter, ofte kalt B2B BNPL.  Altså å kunne gi bedrifter muligheter til utsatt betaling på samme måte som de alltid har hatt med en faktura også ved handel på nett.

Billhop kan sies å angripe bedriftsmarkedet fra fullstendig motsatt retning. Deres tjeneste går ut på å la bedrifter å betale fakturaen med kredittkort, noe som heller ikke alltid lar seg gjøre. Men det handler fortsatt om å gi bedriften som skal betale for et kjøp muligheten til å utsette betalingen. I dette tilfellet til kredittkortfakturaen går til forfall, opp til 120 dager senere. 

Dermed blir Billhops et alternativ/konkurrent til kassekreditt eller factoring for kortsiktig finansiering.

Startet som på samme måte som Bill Kill

Så hva har dette med Bill Kill-referansen i tittelen å gjøre. Mer enn man kanskje kan tro. Billhop startet nemlig allerede i 2012 og begynte med å tilby privatpersoner muligheten å betale fakturaer med kredittkort. Akkurat som Bill Kill, bygget Billhop seg en trofast skare kunder blant bonusjegerne.

Etter hvert har Billhop mer og mer dreid virksomheten over mot bedrifter, og i sommer besluttet selskapet for ta farvel med alle privatpersoner og småbedrifter på kundelisten. 

Tredje emisjonen på 2,5 år

Tilnærmingen har åpenbar falt investorene i smak. Siden februar 2021 har Billhop hentet nesten 240 millioner kroner. I den første runden på 40 millioner kroner var det britiske venture-selskapet Element Ventures hovedinvestorer, I desember samme år fylte Billhop på kassen med nye 110 millioner kroner. Da tok EQT Ventures over stafettpinnen som hovedinvestor, mens Element bidro med et mindre beløp.

Den rollefordelingen holder i seg når Billhop nå får inn 88 millioner kroner i enda en emisjon. Ifølge det svenske tech-nettstedet Breakit står EQT Ventures for cirka 60 prosent av investeringen denne gången. Også nå er Element Ventures med i tillegg til et antall mindre investorer. 

Det er andre gang PE-kjempen EQT Ventures går inn med penger i Billhop. I desember 2021 hentet selskapet 110 millioner kroner. Mesteparten av pengene kom da fra EQT, men også det britiske venture-selskapet Element Ventures,

Ifølge Billhop-sjefen Sebastian Andreescu er emsjonen et resultat av sommerens beslutning å bare tilby tjenesten til større bedrifter og et økt internasjonalt fokus, Til Breakit sier han: 

«Pengene skal først og fremst brukes til å forberede selskapet på en ekspansjon utenfor Europa. Det er et naturlig neste skritt da våre strategiske samarbeidspartnere er globale aktører som ønsker å selge vår løsning til kunder utenfor Europa.»

Valget å bevege seg bort fra privatmarkedet har kostet. I 2022 omsatte Billhop for 62,9 millioner svenske kroner og fikk et underskudd på 49,8 millioner kroner.

 

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen