Fintech

Bonusjeger-app tidoblet inntektene med Amex-avtale

Bill Kills nisjetilbud til bonusjegere fikk et skikkelig løft når samarbeidet med den amerikanske kredittkortsgiganten endelig kom i gang i fjor sommer.  

Sonni Christine Jakobsens Bill Kill-gjeng vokser og består i dag av f.v. Stian Strandem, Vemund K. Nilsen, Elin M. B. Antonsen, daglig leder Sonni Christine Jakobsen, Erik Vasaasen og Jørn A. Halseth.
Publisert Sist oppdatert

I årsrapporten for 2022 kommer det frem at inntektene til Bill Kill økte fra 225.000 kroner i 2021 til 2,5 millioner kroner i fjor.  Det var en direkte konsekvens av at avtalen med American Express ble aktivert i juni i fjor.

Selv om inntektene skjøt fart var det ikke nok til å gjøre selskapet lønnsomt. Underskuddet endte på drøyt 1,8 millioner kroner, men var mer enn halvert sammenlignet med året før, da tapet endte på 3,8 millioner kroner.

Da Shifter ringer opp Bill Kill-sjef Sonni Christine Jakobsen for å høre hvordan det har gått hittil i 2023, er det en fornøyd gründer vi får på tråden:

– Omsetningen for hele 2022 passerte vi allerede i første kvartal, og andre kvartal var enda bedre enn det første, sier Jakobsen, uten å gå inn på eksakte tall.

30 millioner kroner i måneden

I dag håndterer selskapet fakturabetalinger for omtrent 30 millioner kroner i måneden på den stort sett automatiserte plattformen. I løpet av våren har Jakobsen utvidet teamet med to nye personer, og hun regner med at det skal holde for å håndtere en ytterligere økning i transaksjonsvolumet. 

– Betyr dette at Bill Kill er på vei å bli et lønnsomt selskap?

– Vi har ligget både over og under «break even» i løpet av første halvår, så det er fullt mulig at vi er profitable når 2023 er over, sier Jakobsen.

Må betale for å betale  

Avtalen mellom Bill Kill og American Express innebærer at privatpersoner kan bruke kreditt- eller faktureringskort til å betale fakturaer som for eksempel strømregningen via Bill Kill.

Bill Kill er koblet til den samme e-fakturaplattformen som alle norske banker og Vipps, men tilbyr altså muligheten å betale regningene via kredittkort i stedet for å trekke pengene fra lønnskontoen. 

For det betaler man både en årsavgift til Bill Kill og en transaksjonsavgift til American Express, så det er langt fra gratis å betale regningene på denne måten.

Det er likevel en ikke ubetydelig gruppe nordmenn som har sansen for denne måten å betale på – såkalte bonusjegere – folk som konsekvent bruker kredittkortet til å betale med for å tjene så mye bonuspoeng som mulig, som så kan brukes til reiser og annet.

Bedrer på reisemulighetene

Nettopp American Express er kjent for å ha gode fordeler i sine bonusprogrammer. Bill Kill-gründer Sonni Christine Jakobsen har tidligere fortalt Shifter at mange prøver å tjene opp poeng til en såkalt «companion ticket», altså reis to, betal for én. Den kan man få om man har et transaksjonsvolum på mer enn 150.000 kroner i løpet av et år. 

Det er en grense som kan være tøff å nå om man bare kan betale i butikk og på nett, men blir betydelig enklere om alle hverdagsfakturaer inkluderes. Ifølge Bill Kill-sjefen er det slik at norske husholdninger kan bruke opptil 60 prosent av månedslønnen på å betale fakturaer.

Har siktet innstilt på Sverige

– Er American Express fornøyde med samarbeidet så langt?

– Det må de nesten svare på selv, men vi er den største kundens deres i Norge, så det vil jeg tro, sier Bill Kill-sjefen.

– Har dere planer om å ta samarbeidet videre til andre land?

– Vi har påbegynt prosessen med å opprette en filial i Sverige, og har søkt om å bli grensekryssende virksomhet. Når det er på plass, er tanken at vi sammen skal tilby svenske kunder den samme muligheten å opparbeide seg bonuspoeng, sier Jakobsen. 

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen