FinTECH

Dintero legger til Klarna-partner i checkout-løsningen 

Den tyske Two-konkurrenten Billie skal bidra med kjøp nå, betal senere-løsninger for bedrifter.

Duo bli trio. I vinter begynte Geir Østby i Klarna (t.v.) og Dinteros Daro Navaratnam å samarbeide BNPL-løsninger i Dinteros checkout. Når blir også Damien Perillat i Klarna-partneren Billie med på laget.
Publisert

Fintech-selskapet Dinteros uttalte mål har vært å samle de mest populære betalingsmetodene fra forskjellige leverandører og la butikken selv sette sammen de mest relevante betalingsløsningene for deres kunder til sin egen checkout-løsning.

I dag tilbyr selskapet kortbetaling, lommebøkene Vipps, Swish og Mobilepay og BNPL-løsninger fra Walley og Klarna.

Klarna fullt integrert

Klarna-samarbeidet ble påbegynt så sent som i februar og Klarna BNPL-løsning er nettopp blitt fullt integrert i checkout-løsningen. Det er kun en enkel aktivering som mangler før Dintero-kundene også kan tilgjengeliggjøre Klarna til sine kunder, ifølge selskapet.  

– Det er ingen andre norske betalingsleverandører som leverer det vi gjør, og det er vi stolte av. Vi vet at Klarna er ønsket av flere kunder, sier gründer og daglig leder Daro Navaratnam i en pressemelding. 

Billie blir neste BNPL-løsning

Nå utvider Dintero checkout-løsningen med ytterligere en BNPL-variant, Denne gangen rettet mot bedrifter, Den kommer fra det tyske selskapet Billie, og har en sterk kobling til samarbeidet med Klarna.

For to år siden var nemlig Klarna en av investorene, sammen med blant andre Dawn Capital, Tencent og Creandum da Bille hentet 100 millioner dollar, den gang cirka 835 millioner kroner.  Det er ikke kjent hvor mye penger Klarna bidro med.

Allerede da var tanken at Klarna og Billie skulle samarbeide og sluse kunder til hverandre. Det vil si at hvis en bedrift ønsket å handle i en nettbutikk der Klarna var til stede, så skulle Billie ta over, og omvendt, der Billie hadde det sterkeste forholdet til nettbutikken og en forbruker ønsket å handle, skulle Klarna ta over transaksjonen.

– Online B2B-betaling er i vekst og vi ønsker å tilby betalingsløsninger som er like smoooth innen dette området som for B2C. Med løsningen fra Billie, og Dintero som distribusjonspartner, kan vi dekke et stort kundebehov i tiden fremover, sier Klarnas Norgessjef Geir Østby i meldingen.

Norge og Norden er nøkler

Billie er en av mange aktører som kjemper med norske Two om å tilby B2B BNPL, eller fakturabetaling for netthandel om man så vil. Selv om selskapet har samarbeidet med Klarna har tilstedeværelsen i Skandinavien vært begrenset. Det håper selskapet skal endre seg nå, 

– Norge og Norden er et nøkkelmarked i vår pan-europeiske ekspansjonsstrategi, med en meget lovende handels- og bedriftskundebase. Å jobbe med både Klarna og Dintero bringer oss et skritt nærmere målet vårt om å gjøre Billies B2B-løsning tilgjengelig for alle selgere og deres bedriftskunder over hele Europa sier Damien Perillat, CCO i Billie i pressemeldingen.

– Betaling med faktura har alltid vært den mest populære betalingsmåten blant bedriftskunder. Nå som B2B-handel i økende grad skifter online, ser vi et enormt behov for sømløse, fleksible betalingsalternativer også i den digitale verden. 

Først i Norden

Dinteros Daro Navaratnam er også meget fornøyd med den siste avtalen:

– Vi er stolte over å være den første PSP-en i Norden til å tilby B2B-betalingsløsningen Billie. Billie tilbyr, etter vårt syn, den aller beste og mest effektive fakturaløsningen for bedrifter. Sammen med Klarna har vi nå en totalløsning for våre kunder, sier han.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen