FinteCH

Dintero innleder samarbeid med Klarna

Daro Navaratnam i Dintero har mange ganger omtalt selskapet sitt som Klarna-utfordrer. Nå inngår han en samarbeidsavtale med «fienden».

«Frenemies». f.v Geir Østby, Norgessjef i Klarna og Daro Navaratnam, daglig leder i Dintero.
Publisert

– Innen betaling er alle «frenemies», humrer Dintero-sjef Daro Navaratnam når han forteller Shifter om den nylig signerte avtalen med fintech-giganten fra Sverige.

At Dintero og Klarna i noen sammenhenger konkurrerer om å levere checkout-løsninger til nettbutikker, betyr det ikke at selskapene ikke kan ha gjensidig utbytte av å samarbeide på andre områder.

– Vår lansering av «split payment» har bidratt til at vi er bedre tjent med å samarbeide enn å konkurrere, sier gründer Navaratnam.

«Split payment» innebærer enkelt forklart at én brukerbetaling fordeles til ulike forhandlere.

Samler populære betalingsmetoder

Dinteros modell har vært å samle de mest populære betalingsmetodene fra forskjellige leverandører og la butikken selv sette sammen de mest relevante betalingsløsningene for deres kunder.

Navaratnam forteller at Dintero allerede har støtte for kortbetaling, Vipps, Swish, Mobilepay og Walley BNPL i sin løsning.

– En undersøkelse blant våre bedriftskunder viste at det var en stor andel som ga uttrykk for at de også ønsket Klarna i vår betalingsløsning. Det er derfor helt naturlig for oss å inngå dette samarbeidet, for å gi både sluttkundene og våre bedriftskunder den valgfriheten de ønsker, sier Navaratnam.

LES MER: Slik skal Dintero snu onboarding fra flaskehals til fordel

En løsning Klarna ikke selv kan tilby

For Klarnas del handler det ikke først og fremst om å bli en vanlig leverandør av utsatt betaling i Dinteros checkout-løsning. Det som lokker, er å bli en del av Dinteros «split payment»-løsning. Det er nemlig noe Klarna selv ikke kan tilby i dag.

Klarnas Norgessjef, Geir Østby, ser et stort og uforløst potensial i muligheten å splitte betalingen til flere selgere når kunden handler på en plattform, som for eksempel takeaway-mat fra forskjellige spisesteder, eller reiser med forskjellige transportmidler og selskap.

– Det har vært og vil fortsatt trolig være en økning i denne type delingsøkonomi og plattformer hvor flere tilbydere av alt fra mat til transport, vil tilby sine produkter og tjenester. Når Dintero nå åpner for muligheten til å betale med Klarna i sin Split Payment-løsning, får sluttkundene tilgang til våre svært populære betalingsløsninger også her. Det er vi veldig fornøyd med, sier Østby i en pressemelding.

MELD DEG PÅ FINSHIFT- nyhetsbrevet som kommenterer ukens viktigste fintech-nyheter.

Vekket investorinteresse

Det som gjør at Dinteros løsning for oppdelt betaling skiller seg fra andre lignende løsninger, er at Dintero klarer å dele opp betalinger både fra mobile lommebøker som Vipps, Swish og Mobilepay og «kjøp nå, betal senere»-løsninger som Klarna. Hittil har oppdelt betaling bare vært mulig med kort.

– Vi har virkelig søkt etter en slik løsning og Dintero er så vidt vi vet alene om å gjøre det, sa Anett Berger Sørli, investeringsdirektør i Bring Ventures til Shifter da hun i desember skulle for klare hvorfor selskapet gikk inn med ti millioner kroner i emisjon som verdsatte Dintero til 500 millioner kroner.

Avtalen innebærer at Dintero nå vil tilby alle Klarnas betalingsmetoder i sin checkout: straksbetaling, fakturakjøp med 30 dagers rente- og gebyrfri periode og muligheten for delbetaling.

Kjøpene vil, som alle andre kjøp med Klarna, også omfattes av selskpapet kjøperbeskyttelse, som gir sluttkunden en garanti om at de ikke trenger å betale noe dersom de ikke mottar bestillingen eller bestemmer seg for å returnere varen. I tillegg vil kundene få full oversikt over alle kjøp i Klarna-appen.

Rigget for vekst utenfor Norge

De siste drøyt 18 månedene har Dintero kunnet vise til en vekst i gjentakende inntekter på mellom tre og fire ganger. I samme periode er checkout-løsningen lansert i Sverige og split payment i Norge.

Med Klarna-avtalen på plass for mener Daro Navratnam at selskapet er svært godt rigget for videre vekst utenfor Norge.

– Siden Klarna er en ledende internasjonal betalingsløsning, vil dette også være med på å styrke vår konkurransekraft utenfor våre grenser, i første omgang som en nordisk utfordrer – deretter på det internasjonale markedet, sier han.

Blant plattformene har tatt i bruk Dinteros løsning for oppdelt betaling er Tidbit (hvor flere restauranter og spisesteder tilbyr takeawaymat på nett) og Swash, en samlet løsning for vaskehaller fra gründerfabrikken Askeladden.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*