MEAWALLET: Det norske teamet i MeaWallet. CEO Lars Sandtorv (nr to fra venstre). Foto: MeaWallet

Selger norske MeaWallet til svensk selskap for 42 millioner SEK

Publisert Sist oppdatert

Det norske mobilbetalings-selskapet MeaWallet som ble etablert i 2012 selges til svenske mobil-selskapet Seamless, som er notert på den svenske Nasdaq-børsen.

Det har vært en lang prosess. Seamless er en stor internasjonal aktør som opererer i 20 land. Vi er en teknologileverandør som også leverer til Seamless og har jobbet med dem i et års tid, sier Lars Sandtorv, administrerende direktør i MeaWallet til Shifter.

MeaWallet leverer kontaktløs mobilbetaling gjennom å digitalisere bankkort som folk kan bruke til å betale med i butikken.

Vi er en av åtte selskaper i verden som er sertifisert av Mastercard. Og vi opplever en ganske kraftig vekst i banker og brukere. I år kommer vi til å ha en million brukere. I løpet tre år er målet 10 millioner brukere, sier Lars Sandtorv.

− Hvorfor selger dere så tidlig?

 Vi er et lite selskap med 20 ansatte og det er et tøft internasjonalt marked. Vi har prøvd å finne en industriell kjøper som vi kan gjøre noe fornuftig med. Vi har tatt en del internasjonal ordre som har hatt for høy risiko fordi vi er en startup. Nå får vi tilgang til vekstkapital og kan ansette flere folk. Prisen kan se lav ut, men den er ikke det. Kursen til Seamless er altfor lav og vi får oppgjøret i Seamless-aksjer samt et kontantbeløp som skal holde oss levende. Den største investoren vår sier at dette er en «nobrainer», forteller Sandtorv.

Han sier at de regner med at kursen skal opp til det firedobbelte i løpet av 24 måneder.

Seamless ligger på 10 kroner i dag, den burde ligge på 40. Det kan jeg nesten love. Vekstpotensialet er så stort. Vi snakker om et marked på trillioner av dollar, sier Sandtorv.

− Hvorfor lykkes MeaWallet?

Fordi vi skjønner hva vi driver med. Det er veldig mange powerpoint-presentasjoner i bransjen, men det er få selskaper som har noe de kan levere. Vi var blant de første som leverte live transaksjoner til banker. Mange av oss kommer fra IBM og jeg har jobbet med mobile betalingsløsninger siden 2002. Geir (Norlund) hos oss har 25 års erfaring fra IBM, hvor han blant annet har vært ansvarlig for sikkerhet. Vi skiller oss ut blant konkurrentene fordi vi er mye bedre på dokumentasjon, sier han til Shifter.

Åpner nye forretningsområder

–Vår mobilløsning «SEQR» bruker allerede MeaWallets teknologi ved kontaktløs betaling, så vi er godt kjent med selskapet. Deres løsning, hvor de kan lagre ulike kort på mobilen for betaling (Host Card Emulation) er teknologisk ledende og det er strategisk viktig for mobilbetaling, som vi nå kontrollerer, sier Peter Fredell, adminstrerende direktør i Seamless i en pressemelding.

Han forteller at oppkjøpet nå åpner nye forretningsområder ved at de kan selge MeaWallets teknologi til institusjoner som ønsker å etablere seg på mobilbetalingsmarkedet.