Googles CEO Sundar Pichai gir en presentasjon av Google Assistant på et event i San Francisco. Foto: AP Photo/Eric Risberg, File

Google vil tilby deg (en smart) bankkonto

Banker er ikke vonde å be når tech-giganter kommer bankende på døra.

Publisert Sist oppdatert

Amazon Pay, Ali Pay, Apple Pay, Google Pay og nå også "Facebook Pay".

Men det stopper ikke der. Apple har et eget kredittkort. Og siste tech-gigant ut med ny banktjeneste er Google, som onsdag kunngjorde at de i 2020 skulle lansere bankkonti gjennom betalings-plattformen Google Pay.

Dette skjer i et partnerskap med storbanken Citigroup og Stanford Federal (en såkalt Credit Union -tenk Coop for banker, et medlemseiet foretak.).

– Vi utforsker hvordan vi kan inngå partnerskap med banker og «credit unions» i USA for å tilby smarte bankkonti gjennom Google Pay, slik at vi hjelper deres kunder med å dra nytte av nyttig innsikt og regnskapsverktøy, samtidig som pengene befinner seg i en FDIC- eller NCUA-forsikret-konto, sier en talsperson for Google til VentureBeat.

Prosjektet har fått arbeidstittelen: Cache, skriver VentureBeat.

Amerikanske politikere har over lang tid uttrykt bekymring over den økende makten til Silicon Valley, samt den kontroversielle bruken av private data, som flere av de store tech-selskapene har blitt kritisert for.

At Google nå også er inne i bankkontoen din, gjør ikke situasjonen vesentlig bedre.

Tradisjonelle bankaktører er heller ikke vonde å be når tech-gigantene kommer bankende på døren. Apples kredittkort ble til i samarbeid med Goldman Sachs. JPMorgan Chase og American Express har også teamet opp med selskaper som Amazon og Walmart for å lage finansielle produkter og tjenester.

Facebooks kryptovaluta-prosjekt Libra, fikk derimot motbør da flere av de prominente aktørene som Visa, Mastercard, eBay og Stripe overraskende trakk seg fra prosjektet.