Karl Munthe-Kaas, daglig leder i Kolonial.no. Foto: Kolonial.no

Kolonial-Karl vil hjelpe flyktninger med teknologiske løsninger

Publisert Sist oppdatert

Kanskje din neste store forretningsidé er en app for en flyktning. Nå kan du få hjelp til å utvikle den.

Schibsted, UT:Studentbyrå, Finn.no og Katapult Tech Fest arrangerer et hackathon for flyktninger 14-16.oktober. I løpet av 48 timer skal konkurrerende team ha utviklet en prototype på en teknologisk løsning som kan hjelpe flyktninger i deres hverdag.

Konseptet kommer fra «Techfugees», en global organisasjon med 15.000 innovatører og ingeniører som har som mål å bygge løsninger som løser problemer for flyktninger.

 –Flyktninger som kommer til Norge, fra ulevelige situasjoner, og etter en hard kamp for å komme hit, blir ofte møtt med isolasjon og utelukkelse, sier Karl Munthe-Kaas, Gründer og CEO i Kolonial.no i en pressemelding.

Han skal være mentor for de som deltar på hackatonet og forteller at de ønsker å hjelpe til med teknologiske og sosiale løsninger som kan bidra til å ønske disse menneskene velkommen til det norske samfunnet.

–Vi tror at rask inntreden i et inkluderende arbeidsliv er avgjørende for dette. Arbeid gir selvfølelse og bekjemper depresjon, og vi som samfunn bør bruke den kompetansen og arbeidskraften som flyktningene besitter. Vi setter pris på denne muligheten til å hjelpe, sier han.

Også tidligere Schibsted-direktør Frode Eilertsen skal bidra som mentor.

–Det er en ære å få være en del av et hackathon hvor vi kan bidra med å snu energi, kreativitet og kompetanse i tech miljøet i Oslo til inspirerende innovative og verdifulle løsninger for flyktninger, sier Frode Eilertsen, som nå jobber som engleinvestor og venture-kapitalist.

Techfugees Oslo Hackathon-team: Fra venstre: Laila-Josefin Azhar (UT:Studentbyrå), Ida Faldbakken (Katapult Tech Fest), Karina Birkeland Lome (Finn.no), Louise Fuchs (Schibsted), Kea Zhang, Tiril Slemdal Bergersen  (Schibsted)og Thomas Ford (Schibsted).

Ikke råd til en tapt generasjon

Ifølge Josephine Goube, COO i Techfugees, er mer enn 65 millioner mennesker på flukt verden over.

 –Det er på tide vi bruker teknologi som en mulig løsning for å hjelpe flyktninger. Finner vi gode løsninger som vil være til hjelp, kan disse lett skaleres og gjøres tilgjengelig for mange flyktninger. Vi simpelthen kan ikke bære den kollektive kostnaden av en tapt generasjon innenfor Europas egne grenser. Oslo hackathon vil hjelpe til med å finne gode løsninger, og er et viktig første skritt for å lykkes med dette, sier hun.

Etter 48 timer med kaffe-og-adrenalinpåfyll vil hackathon-teamene presentere prototype av sine løsninger. Deretter vil de tre beste lagene legge frem løsningene for et panel bestående av CTOs, investorer og myndigheter. Vinneren vil bli annonsert av Mike Butcher, grunnleggeren av Techfugees, rett før åpningen av Oslo Innovation Week.

De tre beste lagene kan vente seg premier -  inkludert kontorplass til å utvikle sine ideer videre, mentorer og støtte fra Techfugees, samt hackathon-sponsorene Schibsted, Finn, Katapult Tech Fest og UT: studentbyrå.

Ekstern lenke: Oslo Techfugees Hackathon


NYHET PODCAST

Huddlestock-gründer Murshid Ali fra Stavanger  forteller om bakgrunnen for Huddlestock, og hvordan han selv startet på sin egen gründerreise som blant annet har resultert i et konsulentselskap, en kapsel som skal hjelpe babyer fra å dø av nedkjøling dersom de faller over bord, kontorfellesskapet Mess&Order i Stavanger og tabben som medførte at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre måtte svare for han på Stortinget.

Huddlestock lager en digital investeringsplattform som vil utfordre fondsforvaltere. De sitter ved anerkjente Level 39 i London og har nylig hentet 12 millioner kroner i en seedrunde.

Last ned episoden på iTunes eller der du vanligvis hører på podcasts.