Det var god stemning da den britiske kronprinsen, William, prøvde Motiview tidligere i år. Foto: MyNewsDesk

Ferd SE investerer i sykkelteknologi for eldre: Vil skalere utenlands

Publisert Sist oppdatert

Med Ferd Sosiale Entreprenører på laget som investor og skaleringspartner, vil Motitech inn i nye markeder internasjonalt. 

Motitech utvikler Motiview, som skal øke aktivitet og trivsel blant eldre på sykehjem og dagsentre. Teknologien lar brukerne dra på digitale sykkelturer i kjente omgivelser. De eldre syklistene opplever turen via levende bilder og lyd.

Selskapet satser nå internasjonalt med Ferd Sosiale Entreprenører.

Jon Ingar Kjenes, daglig leder i Motitech, forteller at Ferd Sosiale Entreprenører blant annet vil bidra til å profesjonalisere selskapet, og at det i jakten på en investor var viktig å finne en med rett profil og verdigrunnlag.

-- Vi ble kjent med Ferd SE da vi ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør i 2017. Vi så raskt at vi begge delte visjonen om å skalere den sosiale effekten. I tillegg til kapital bidrar Ferd SE med viktig kompetanse, både når det gjelder å profesjonalisere selskapet og skalering til nye markeder, forteller Kjenes i pressemeldingen.

Les også: Motitech viste eldre-teknologi til hertugen: Nå håper de dronningen setter seg på sykkelen

Gjenkjøpsgrad på 95 prosent

Katinka Greve Meiner, direktør i Ferd Sosiale Entreprenører, forteller at Motitech har en annen tilnærming til alderdom, enn det som finnes i flere andre velferdstjenester i dag.

-- Vi må ta i bruk nye og innovative løsninger for å møte en aldrende befolkning og presset på ressursene i velferdssamfunnet. Dagens velferdstjenester for eldre handler i stor grad om pleie eller aktivisering gjennom pleie. Motitechs løsning hjelper eldre til å aktivisere seg selv og krever ikke flere ansatte på sykehjem og dagsentre. Vi ser et stort potensial for skalering av deres løsning, sier Leiner i pressemeldingen.

Ferd Sosiale Entreprenører skal nå ha en eierandel på cirka 20 prosent i Motitech, og Leiner forteller at investorene så tydelige sosiale mål, og en kommersiell forretningsmodell, i Motitech. I tillegg har selskapet et sosialt engasjement som bidro til at investorene tok avgjørelsen om å støtte sykkelteknologien og deres utenlandsplaner.

Motitech har i dag 300 kunder i Norden, Canada og England, med en gjenkjøpsgrad på hele 95 prosent. Selskapet etablerte i 2018 et datterselskap i England, og planlegger etablering i Canada, står det i pressemeldingen.

Les også: Motitech vant pris for teknologi til eldre og demente

Planlegger for VM

Fremover vil Motitech utvikle en strategi for skalering sammen med Ferd Sosiale Entreprenører, og skal også dokumentere effekten Motiview kan ha for de eldre. I tillegg vil Motitech planlegge for Sykkel-VM for eldre -- Road Worlds for Seniors -- som selskapet har mål om at skal bli verdens største sykkelarrangement.

-- I år arrangerte vi sykkel-VM for eldre for andre år på rad. Mer enn 2500 eldre i seks land syklet over 52 000 km på fire uker. Dette gir eldre en mulighet til å være med på en lagaktivitet som gir sosialt samvær, i tillegg til helsegevinst for den enkelte, forteller Kjenes i pressemeldingen.