Tesla CEO Elon Musk speaks with members of the media at Tesla's headquarters in Palo Alto, Calif., Thursday, April 30, 2015. (AP Photo/Noah Berger)

Musk stenger Tesla-butikker: Satser kun på nettsalg

Publisert Sist oppdatert

Tesla stenger mange butikker og vil heretter selge biler kun over nett. Målet er å kutte kostnader og senke prisen på Model 3, ifølge Elon Musk.

Telsa-sjefen presenterte nyhetene torsdag, samtidig som han lanserte en ny og rimeligere versjon av Model 3. Den koster i USA fra 35.000 dollar, tilsvarende 300.000 kroner.

Selskapet har lenge lovet en versjon til denne prisen, men den har ikke vært tilgjengelig før nå. For å klare å presse prisen ned har Tesla vært nødt til å kutte kostnader, ifølge Musk.

Heretter vil det derfor bare være mulig å bestille selskapets elbiler over nett. Mange av Teslas butikker vil bli stengt – og de som blir igjen, beskrives som «informasjonssentre».

– Det er 2019. Folk ønsker å kjøpe ting på nett, mener Musk, som likevel erkjenner at beslutningen var vanskelig å ta.

Nettsalget skal gjøre det mulig å kutte prisene også på andre Tesla-modeller med 6 prosent i gjennomsnitt.

Tesla varsler samtidig at service-systemet skal styrkes med mål om at kundene skal få service på dagen, ifølge Dagens Næringsliv.

Kostnadskuttene som følge av butikk-nedleggelsene kommer i tillegg til at Tesla tidligere i år varslet kutt av 3.150 stillinger.