Espen Einn i Payr. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Espen Einn i Payr. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

DNB kjøper seg inn i utfordrer: Payr verdsettes til 70 millioner

Publisert Sist oppdatert

Fintech-selskapet Payr henter 11 millioner, og DNB Venture gjør med dette sin første av flere varslede investering dette året.

Siden i fjor sommer har over 70.000 nordmenn lastet ned appen deres og betalt regninger for mer enn 200 millioner. Og det har gått fort også den siste tiden, for så sent som i mars skrev Shifter om da selskapet nådde en milepæl, da de passerte 120 millioner kroner.

Nå henter oppstartsselskapet 11 millioner kroner til å skalere opp markedsplassen hvor brukerne kan bytte til bedre og rimeligere leverandører. Seks av millionene kommer fra DNB Venture -- storbankens nye satsing på investering i unge selskaper, med mandat til å investere 250 millioner i nye innovative bedrifter i Norden.

Når de nå gjør sin første investering i Payr får de i underkant av 10 prosent av selskapet som dermed verdsettes til over 70 millioner kroner. Gründerne vil fremdeles sitte med majoriteten av aksjene, ifølge en pressemelding fra Payr.

Fart og gjennomføringsevne

Investeringsansvarlig i DNB Venture, Karen Elisabeth Heskja, mener Payr har gjort mye riktig og at veksten de har vist er imponerende.

-- Vi har fulgt med på Payr en stund, og vi er veldig fornøyde med å bli med på et såpass tidlig tidspunkt. Selskapet har vist at de har ambisjoner, fart og gjennomføringsevne, og ikke minst har vi stor tro på at det er det rette teamet for oppgaven. At de allerede etter så kort tid i markedet har solide tall å vise til er imponerende og bekrefter bare at dette er et team med store mål, sier Heskja i pressemeldingen.

Ser ikke problemer

DNB Venture går inn sammen med eksisterende investorer som følger opp tidligere investeringer. En tydelig validering mener CEO i Payr, Espen Einn, som ikke ser noen problemer med å få med et av nordens største finanskonsern på laget.

-- At en tyngre aktør som DNB Venture velger å bli med på reisen ser vi utelukkende på som positivt. DNB Venture tenker langsiktig, og de har også midlene og nettverket til å følge oss fremover når vi går nordisk og etter hvert også europeisk. Med frisk kapital fra DNB Venture og andre investorer kan vi fokusere på å skalere opp markedsplassen, sier Einn i pressemeldingen.

Varsler flere investeringer

Ifølge DN, som var først ute med nyheten, har DNB fortsatt 244 av sine 250 millioner kroner til rådighet. Banken forventer å gå inn i tre til fire selskaper i år, og kan investere inntil 40 millioner, inkludert oppfølgingsinvesteringer.

– Det kan bli seks til ti investeringer hvis vi går inn med slike beløp hos alle, men det kan bli flere også, sier Heskja til DN.

DNB Venture vil gå inn i områder der den teknologiske utviklingen går fort, som betalingsinfrastruktur, men også blockchain og kunstig intelligens, samt finansiell rådgivning, sparing og investering.

Powered by Labrador CMS