Daniel Ek -- gründer og administrerende direktør for Spotify. Spotify investerer nå i musikktjenesten Distro Kid. Foto: Michael Loccisano/Getty Images for Spotify

Spotify investerer i tjeneste som lar artister laste opp musikk direkte

Publisert Sist oppdatert

Distro Kid vil hjelpe artister å gå utenom de tradisjonelle plateselskapene, og får nå drahjelp av Spotify. 

Spotify har en ny plan om å la artister laste opp musikk direkte til plattformen, uten at et eneste plateselskap er involvert, skriver Breakit. Streamingtjenesten lanserte tidligere i år planene om å utvide til å også omfatte private opplastninger,

-- Denne tjenesten har vært en pålitelig partner for Spotify, og er derfor et naturlig valg for å forbedre opplevelsen for artister som bruker opplastningsfunksjonen. Som en del av dette partnerskapet, har Spotify gjort en passiv minoritetsinvestering i Distro Kid, skriver Spotify i en pressemelding Breakit har sitert.

Skal være gratis

Målet er at artister som velger å droppe tradisjonelle plateselskaper, "sømløst" skal kunne distribuere musikk til andre plattformer, via Distro Kid. Spotify sin funksjon er fortsatt i beta-varianten, men etter planen skal den ferdige funksjonen være gratis. Artisten skal få 50 prosent av inntektene som genereres.

Distro Kid er imidlertid ikke den eneste på markedet som driver med opplastning av musikk til plattformer, blant annet iTunes, Spotify, Amazon og Google Play. Med det nye samarbeidet Distro Kid har inngått, kan artister som laster opp musikk på Spotify, automatisk få den distribuert på de andre musikkplattformene. Den tekniske integrasjonene skal skje i nåtid, forteller Breakit.