Superheltene Avengers. Foto: Marvel Studios.

Bekreftet! Disney kjøper Fox Studios. Nå skjelver Netflix i buksene

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge versert rykter om oppkjøpet, men nå er det endelig bekreftet.

Ifølge en pressemelding fra Disney er det nå klart. Underholdningsgiganten kjøper opp store deler av Rupert Murdochs Fox-imperium for 52,4 milliarder dollar. Det vil si alt bortsett fra Fox News ble og Fox Sports.

Det betyr at Disney nå får kontroll over kjente merkevarer som X-Men, Avatar, Simpsons og Alien, samt majoritetskontroll i streamingtjenesten Hulu. Disney sitter fra før av med eierskap i Star Wars-universet, Star Trek, og ikke minst Marvel Studios, og alle superheltene det innebærer (Avengers og Guardians of The Galaxy for å nevne noen.). Ikke minst alt som kommer fra Pixar, samt det klassiske Disney-innholdet.

Så hvorfor skriver Shifter om dette?

Fordi dette handler ikke bare om å eie superhelter, men om å bane vei for Disneys planlagte streamingtjeneste som lanseres i 2019. Netflix kan dermed skjelve enda mer i buksene når de ikke lenger får tilgang på noe av det mest populære underholdnings-innholdet i verden.

Da det ble klart at Disney skulle lansere sin streaming-tjeneste tidligere i høst, var det også tema i Shifters podcast, hvor det ble antydet at dette kunne bety Netflix’ død.

Det er nok en smule overdrivelse, for streamingselskapet har over 100 millioner abonnenter i 130 land. I tillegg kommer selskapet til å bruke astronomiske 7 milliarder dollar på innhold neste år. Opp fra 6 milliarder dollar i år. HBO bruker til sammenligning kun 2 milliarder dollar på innhold.

Selv om Netflix vil overleve, ser det mørkere ut for streamingtjenesten Hulu, når Disney kommer på banen med sin egen tjeneste.