Differ-teamet: Kristian Collin Berge, Are Almaas, Geir Sand Nilsen, Kenneth Lynne, Sondre Mære Overskaug. Henrik Johnsen og Gregor Jarisch online. Foto: Privat

Amerikansk storinvestor kjøper seg inn i norsk læringsteknologi

Publisert Sist oppdatert

Learn Capital investerer i den norske chatbot-tjenesten Differ: – Fantastisk, sier Hege Tollerud, leder for læringsteknologi-klyngen Oslo Edtech Cluster.

Plattformen utviklet av EdTech Foundry, skal gi studenter rom til å stille spørsmål besvart av medstudenter, samt robotiserte assistenter. Prosjektet hadde sitt utspring fra Handelshøyskolen BI, og er nå inkludert ved flere anerkjente institusjoner som ETH Zürich, Lancaster University og EU SchoolNet.

– Vi har lært at hvorvidt du lykkes i studiene kommer mye an på det sosiale studiemiljøet du er en del av, om du har folk å samarbeide med og får hjelp når du sitter fast, sier Differ-gründer Kristian Collin Berge, tidligere foreleser i entrepreneørskap ved Universitet i Oslo. 

Chatbotens hensikt er nemlig å minske følgende statistikk: Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT) viste i fjor en kraftig forverring av studenters psykiske helse.

Internasjonalt viser også undersøkelser at så mye som 87 prosent av førsteårstudenter finner det vanskelig håndtere det sosiale og akademiske presset ved å studere.

– Dette er et internasjonalt problem, hvor mesteparten av førsteårsstudenter sier de sliter med å håndtere den sosiale og akademiske studiebelastningen sin. Og nesten halvparten av studentene dropper ut, sier Collin Berge.

Les også: Norske læringsgründere henter internasjonal chatbot-nestor: Ville jobbe i et selskap som gjorde en forskjell

Impact verden over

Målet er at alle kurs ved høyere utdanning skal ha sin egen robotassistent, og frisk kapital gir nå Differ mulighet til å trappe opp satsingen internasjonalt.

– Med Learn Capital på laget får vi mulighet til å gjøre en impact på dette verden over, sier gründeren.

Det San Francisco-baserte investeringsselskapet har blant andre edtech-selskapene Udemy, Coursera, EdSurge og General Assembly i porteføljen, og gjennom sitt tidligfase-fond LearnStart gjør de nå sin første norske investering ved å gå inn i Differ.

– Det er fantastisk at et norsk selskap har klart å få Learn Capital på laget, sier Hege Tollerud, leder for Oslo Edtech Cluster, læringsteknologi-klyngen på Østlandet.

Investeringen blir gjennomført sammen med Katapult Learning, men partene ønsker ikke å offentliggjøre beløpene da det fortsatt foregår forhandlinger med flere potensielle investorer.