Svein Willassen på toppen av Mount Fuji. Foto: Dag-Inge Aas

Norsk videogründer jubler over svensk megainvestering: "Jeg elsker det"

Publisert Sist oppdatert

Når nettlegestartupen Kry henter en halv milliard kroner, betyr det gratis markedsføring for Svein Willassen og Confrere.

-- Kjempekult. Dette er helt topp. Jeg elsker det, proklamerer gründer Svein Willassen på telefon fra en overfylt T-banevogn i Tokyo.

Da nyheten om at svenske Kry, som kobler pasienter og helsepersonell via video, henter inn en halv milliard kroner, kunne det se ut som dårlige nyheter for norske oppstartsselskaper i det samme segmentet. Men videoveteran Willassen, tidligere Appear.in, hevder det er helt topp.

-- Kry er ikke en konkurrent. De ansetter egne leger og psykologer, men vi leverer en teknisk løsning til de andre legene som ikke er en del av dette. Så når de utvider og satser hardere på markedsføring, skaper det en forventning hos de andre pasientene at de også skal kunne møte også sin lege via video. Da kommer disse legene til oss, tror Willassen.

Til topps

Willassen er i den japanske hovedstaden for å ha samtaler med potensielle samarbeidspartnere for sitt verktøy som gjør at leger og psykologer kan møte pasientene via video. Dagene er forøvrig også brukt til å gå til topps på berømte Mount Fuji.

-- Når Kry henter penger, skal de nok ekspandere til nye markeder. Det betyr et større marked også for oss, sier Willassen, som karaktiserer det som "gratis markedsføring".

-- Dere er ikke konkurrenter i dag. Men kan man ikke forvente at Kry også går inn på det dere gjør?

-- Det er ikke så lett for dem å gjøre det med den løsningen de har, og de har også sagt at de ikke skal gjøre det. De er en leverandør av helsetjenester direkte til sluttbruker, og vil i så fall skifte helt strategi.

Storbritannia eller USA

Willassen forventer at svenskene kommer til å gå inn i Storbritannia eller USA nå i neste omgang.

-- De kommer til å tapetsere T-bane-vognene med plakater for tjenesten, akkurat som i Norge og Sverige. Og da vil effekten bli at de andre etablerte legene i disse landene, ser seg som etter et verktøy.

Han legger imidlertid ikke skjul på at Confrere på sin side vil kunne spise av det potensielle markedet til Kry.

-- Våre kunder vil konkurrere med Kry sine leger. Legemarkedet er imidlertid karakterisert av at det er en høy andel av pasientene som går tilbake gang på gang til den samme legen. Disse vil etterspørre digital kommunikasjon, gjentar Willassen.

Gjør seg klar til ny runde

Svein Willassen og Confrere gjør seg nå klar til en ny investeringsrunde. Det blir ikke i 100-millionersklassen, som Kry, men vil trolig ligge på mellom fem og 15 millioner kroner.

-- Vi skal hente penger i høst, og har begynt å knytte kontakt med investorer med tanke på det. 

-- Det er fortsatt bare Norge for dere. Eller er dere inne i andre land?

-- Vi har hatt veldig mange gode diskusjoner med samarbeidspartnere i Sverige. Så vi kommer nok om ikke altfor lenge rulle ut noe i Sverige.