Christian Rømming i Etleap. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

"De beste investorene i dalen" satser på norsk-gründede Etleap

Publisert Sist oppdatert

Christian Rømming og hans Etleap har hentet $1.5 millioner -- like under 12 millioner norske kroner. 

I en sak fra TechCrunch fortelles det at det norskgründete Etleap har fått inn såkorninvesteringer fra det gründeren Christian Rømming omtaler som "de beste investorene i dalen" -- og den dalen er rett og slett Silicon Valley.

-- I dag er vi stolte over å kunne annonsere at vi har fått inn $1.5 millioner fra First Round Capital, SV Angel, Liquid2, BoxGroup, og andre for å fortsette å skalere opp vår løsning for å bygge og håndtere cloud data-varehus, skriver Etleap i en pressemelding.

Selskapet ble gründet for to og et halvt år siden, men har inntil nå ikke trengt noe ekstra funding. De har allerede hatt kunder som har dekket de nødvendige utgiftene -- deriblant Okta, PagerDuty og Mode.

Kortere tid fra idé til verdi

Rømming forteller til Shifter at Etleap nå fokuserer på større firmaer som ønsker å ta i bruk skybaserte data-varehus på grunn av kostnads- og ytelsesfordelene det gir. Rømming skriver at det går en moderniseringsbølge over datavarehusene i Silicon Valley nå, og at Etleap er klare for selskapene som vil tenke nytt rundt ETL-biten også. Med Etleap kommer selskapenes software i gang med produksjonsklar ETL med én gang, i stedet for at de tar i bruk eksterne konsulenter.

-- Det fører til lavere kostnader, mye kortere tid fra idé til verdi, og mer fokus på det som faktisk bør fokuseres på i business-intellgence-prosjekter, nemlig analyse, fremfor IT og utvikling, skriver Rømming i en epost.

Per i dag har selskapet 15 ansatte, men i løpet av de neste 12 - 18 månedene håper Rømming at dette antallet vil dobles. Shifter har også tidligere skrevet om Etleap, i forbindelse med at Rømming skulle "outsource" deler av Etleap til Norge.