Martine Kveim og Andreas Slettvoll er to av gründerne i Chooose. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Chooose henter 35 millioner kroner i storrunde: Gustav Witzøe med på laget

Publisert Sist oppdatert

Klimagründerne i Chooose henter penger fra inn- og utland.

Den halvt år lange prosessen med å hente penger er ferdig for miljøstartupen, som har utviklet en plattform for «klimapositivitet».

Shifter får bekreftet at det norske investeringsselskapet til Salmar-arving Gustav Witzøe og tech-gründer Øystein R. Skiri, Wiski Capital, er med på runden på fire millioner dollar, tilsvarende 34,6 millioner kroner.

Runden ledes imidlertid av det litauiske såkornsfondet Contrarian Ventures og tyske Vito One. Flere norske engleinvestorer og akselratoren Katapult er også med.

Det har ikke lykkes Shifter å komme i kontakt med Chooose-teamet, men gründer Andreas Slettvoll fortalte tidligere i år at de var svært målrettet da de lette etter investorer.

— Vi har ikke kastet ut et vilt stort nett, tatt kontakt med 600 fond. Vi har vært ganske spesifikke på noen miljøer som vi synes er veldig, veldig spennende, som er både i Norge og andre land, sa han da.

Første oppfølging i Katapult

Katapult har vært inne i Chooose siden slutten av 2017, og knytter nå mer kapital til selskapet i den første investeringen til deres nye oppfølgingsfond.

Managing Partner Haakon Brunell kunne ikke kommentere hvor mye de skyter inn i runden, men sier til Shifter at det er "gledelig" at Chooose har utviklet seg til å bli et selskap som var aktuelt for en oppfølgingsinvestering.

– Vi gjør followup-investeringer dersom det er andre anerkjente investorer som gjør det samme. Hvis de kriteriene er tilfredsstilt, kan vi også gjøre det. Og det var det, sier Brunell.

Han forteller også at flere av selskapene som Katapult-fondene har investert i de seneste årene nå nærmer seg nye emisjoner, og at de med høy sannsynlighet vil komme nye investeringer fra oppfølgingsfondet i løpet av høsten.