Nikolay Storonsky i Revolut. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Revolut sikret bankkonsesjon for hele EU

Publisert Sist oppdatert

Revolut følger i Klarnas fotspor, og sikrer en bankkonsesjon som gjør at Revolut kan begynne å gi ut egne lån.

I tillegg vil kunder som setter inn penger i banken beskyttes av EUs innskuddsgaranti. Konsesjonen er formelt sikret via Litauen, skriver Di Digital.

-- Vi åpner allerede 10.000 nye kontoer hver dag, ingen tradisjonell bank i Europa kommer nær det. Med bankkonsesjonen kan vi lansere nye funksjoner som sikrer videre vekst og skape flere inntektskilder, sier Chad West, global markedssjef for Revolut, til Di Digital. 

Revoluts gründer, Nikolay Storonsky, var tidligere i høst på besøk i Norge, og gjorde da flere intervjuer med Shifter. Revolut sin tjeneste lar norske kunder kan åpne en appbasert konto på et par minutter, sende gratis internasjonale pengeoverføringer, veksle 24 valutaer i appen til interbank-kursen og handle avgiftsfritt i over 150 valutaer med kredittkort.

I tillegg kan brukerne kan også kjøpe og selge kryptovalutaer, kjøpe smarttelefon- og reiseforsikring, samt sette opp budsjett. Dessuten tilbyr de automatisk sparing, der brukeren kan velge å spare «vekslepengene» på et kjøp, ved at transaksjonen blir rundet opp. Og nå skal det også bli mulig å låne penger via Revolut.

-- Vi kommer inn på lånemarkedet for både enkeltpersoner og bedrifter. Dette er et stort skritt for oss, utlån er det mest lønnsomme forretningsområdet for bankene, sier West til Di Digital.