Disse fire gründerne skal turbodyrkes i prestisjeprosjekt fra Telenor og StartupLab

Publisert Sist oppdatert

Nærmere 100 oppstartselskaper søkte om å bli tatt opp i det som hevdes å være "Norges mest ambisiøse akseleratorprogram".

Etter en uke med intervjuer har StartupLab og Telenor valgt ut fire selskaper til akseleratorprogrammet StartupLab Catalyst. I løpet av tre måneder til høsten vil selskapene bli tett fulgt opp og hjulpet av noen av Norges mest erfarne grundere, samt få tilgang til opptil 1,3 millioner kroner.

Hotline til Telenor

Utgangspunktet for akseleratorprogrammet er å prøve ut et nytt program hvor fem techselskaper får tilført betydelige kapital og de beste mentorene, samt en direkte tilgang til et av Norges ledende globale selskap, Telenor.

− Målet med dette programmet er å se hvor raskt utvalgte oppstartsselskaper kan akselerere i løpet av tre måneder når vi gir de finansiering fra dag én og kobler på Norges beste mentorer, sier Rolf Assev, partner i StartupLab, i en pressemelding.

Kandidatene

De selskapene som ble plukket ut representerer stor bredde, ifølge pressemeldingen. Felles for dem er at de er teknisk fokusert og har internasjonale ambisjoner:

Diffia

Utvikler løsninger for mer effektiv registrering og utredning av pasienter som ankommer sykehusene

GameStones

GameStones utvikler "Sensor Driven Gaming", der du selv blir en spillkontroll i tingenes Internett.

Knem

Et IoT-selskap som har utviklet sensorer som brukes i næringsmiddelindustrien. Første produkt ut er et analyseverktøy som muliggjør overvåking av ølbrygging over internett

Imerso

Gjør din mobiltelefon eller tablet om til en 3D-scanner, for å minske tidkrevende manuelt arbeid og for å forbedre informasjonsflyten i byggindustrien.

En igjen

Akseleratorprogrammet Catalyst har en åpen plass i programmet. Dette selskapet vil bli offentliggjort over sommeren.

Telenor, Oslo Business Region og Innovasjon Norge har vært med i utvelgelsen av kandidatene.

− Det er veldig spennende at så mange ønsket å bli med. Det sier noe om hvilken tilgang vi nå har på nye ambisiøse startups i Norge, sier Gisle Pedersen, innovasjonssjef for Telenor Mobil i Norge, i pressemeldingen.

− Gründermiljøene etterspør som regel to ting av oss: vår kompetanse og våre distribusjonskanaler. Det skal vi levere på.

Stort nettverk

Høstens akselerator program starter 5. September og vil avsluttes i desember. Akseleratorprogrammet er et prøveprosjekt og et samarbeid mellom StartupLab og Telenor. Begge vil bidra med fagressurser og kompetanse, samt et stort nettverk av personer og bedrifter som selskapene vil kunne trekke på.