Ditio-gründer Jacob Christian Døskeland og utvikler Dinesh Ram. Foto: Vilde Mebust Erichsen
Ditio-gründer Jacob Christian Døskeland og utvikler Dinesh Ram. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Ditio sender «live» fra byggeplassen: – Vi skal revolusjonere hele bransjen

Publisert Sist oppdatert

Med et av verdens ledende entreprenør-konsern på kundelisten, skal Ditio-teamet nå utvide - og parallelt: revolusjonere hele bygg- og anleggsbransjen.

– Hva spiste du til middag for to dager siden?

Ditios CTO Jacob Christian Døskeland spør, rent retorisk.

– Helt umulig å huske, ikke sant? Og alle som har gjort timeføring i etterkant, vet hvor vanskelig det er å sitte med slikt papirarbeid.

Ditio erstatter det manuelle arbeidet, digitaliserer informasjonsflyten på en anleggsplass - og bygger «erfaringsbank» hos den enkelte kunde, over tid.

Appen tilbyr «smart dokumentasjon» av nettopp arbeidstimer med blant annet inn- og utsjekking, men også øvrig logistikk, arbeidsoppgaver og materiell - alt i sanntid.

Selskapet i BTOs inkubasjonsprogram Nyskapingsparken, ble i fjor kåret til «årets gründer» i Bergen - og rangerer i dag Skanska som sin største kunde.

Hundrevis involvert

– Det første vi sørget for, var å gjøre appen enkelt tilgjengelig for alle. De samme dataene kan dermed brukes av flere på ulike måter, sier Døskeland.

– Det er jo gjerne flere firmaer og hundrevis av personer involvert i et byggeprosjekt, understreker bergenseren, tidligere konsulent, nå tech-gründer.

For i 2013 ønsket han noe eget, hadde lenge «brent av eget liv» hos tilfeldige bedrifter.

– Bygg- og anleggsbransjen opplever jeg som en svært takknemlig plass å komme inn i. Du kan jo påvirke hverdagen til svært mange mennesker som gjør en utrolig viktig jobb, sier Døskeland.

Døskeland forteller også om uendelige kalkulasjoner i forkant av et byggeprosjekt, ofte pågående i et par år, gjerne med flere årsverk involvert.

– Og så kommer selve utførelsen, men hva da med «data-fangsten»? Du setter i gang med brask og bram, en enorm mengde maskiner er i sving, men hvem gjør hva, når og hvordan?

Krever «live» timeføring

Nå er Døskelands spørsmål helt reellt.

– Skal du ha et nøyaktig oppgjør, må du vite hva alle har gjort til en hver tid. Det samme med maskinene, hvor mye stein flytter den? Med Ditio slipper du å samle denne informasjonen i etterkant, men derimot blir alt registert i sanntid, forklarer Døskeland.

Selskapet har allerede flere kunder både i Norge og i Sverige, og ambisjonene er å bli en global aktør - først på anlegg, deretter på «hele bygge-biten».

– Den største forskjellen på oss og andre lignende systemer vi har konkurrert med så langt, er at du ikke får lov til å føre timer i etterkant. Vi krever «live», forklarer Døskeland - og hevder appen er den første i sitt slag som leverer en så omfattende datainnhenting for bygg- og anleggsbransjen.

Til høsten er planen å utvide teamet, også inkludert Dinesh Ram og daglig leder Thor Petter Korsmo, med tre utviklere. I sommer jobber dessuten et utvikler-team på fem, med å lage Ditios app nummer to i rekken: en ny modul for massetransport på anleggsplassen, blant annet basert på GPS.

– Det er veldig spennende, og blir et stort løft, sier Døskeland - og lover full oppdatering senere.

Les også: Internasjonal verktøygigant kjøper seg opp i norsk robotstartup: «Byggebransjen er et mekka for folk som har lyst til å robotisere»

Powered by Labrador CMS