Partneransvarlig Christoffer Olsen (til venstre) forteller om samarbeidet med Bulder Bank. Her sammen med deler av Payr-teamet. Foto: Per-Ivar Nikolaisen.
Partneransvarlig Christoffer Olsen (til venstre) forteller om samarbeidet med Bulder Bank. Her sammen med deler av Payr-teamet. Foto: Per-Ivar Nikolaisen.

Bulder Bank valgte Payrs teknologi: Tar første steg inn i et nytt marked

Publisert Sist oppdatert

Payr skal gi den norske utfordrerbanken lynrask regningsbetaling: – Vi sitter på en unik erfaring, sier Christoffer Olsen, partneransvarlig i Payr.

Når Sparebanken Vest lanserer sin landsdekkende mobilbank senere i høst, står Payr blant leverandørene. Banken har et uttalt mål om å gå rett i strupen på blant andre DNB og gjør som konkurrenten i valg av fakturaskanner.

– Vi kan velge å utvikle alt selv, eller vi kan velge å lisensiere teknologien som allerede finnes på markedet, sier Torvald Kvamme, direktør i Bulder Bank.

Les også: DNB valgte konkurrentens startup til fakturaskanning i mobilappen: «Lucidtech hadde den beste teknologien»

– Etter å ha testet ulike løsninger og tilbydere falt valget til slutt på fakturaskanneren til Payr som i våre tester kom klart best ut, sier Kvamme.

Fakturaskanneren lar brukeren automatisk legge inn KID, kontonummer og forfallsdato ved å ta bilde av regningen med mobilkameraet.

Også regninger som kommer som PDF kan betales på denne måten.

– Det finnes et fantastisk miljø av startups og gründere i Norge, og vi har som strategi å samarbeide med fintech-selskaper når vi ser at vi kan få hjelp til å løse våre kunders problemer, sier banksjefen.

Les også kommentaren: Flere banker bør hente inspirasjon fra nye fintech-utfordrere i Europa

Første steg

Payr lanserte i 2017 sin egen app for regningsbetaling. Selskapets partneransvarlig, Christoffer Olsen, sier at avtalen med Bulder Bank er selskapets første steg inn i bedriftsmarkedet.

– For oss i Payr har det alltid vært viktig å løse ekte problemer, noe vi gjorde med å lansere vår fakturaskanner for tre år siden. Med over en halv million fakturaer betalt til over én milliard kroner, sitter vi på en unik erfaring, sier Olsen. 

Les også: Payr på nye veier: – Du må hele tiden ratte etter situasjonen

Han forteller at muligheten for å lisensiere ut teknologien, alltid vært på blokka, men som en mer fremtidsrettet visjon.

– Sparebanken Vest gikk veldig metodisk og grundig til verks og testet både oss og flere konkurrerende løsninger. Vi ønsket dette velkommen da vi var og er trygge på at vi ligger noen steg foran.

Sparebanken Vest betaler ifølge Olsen en årlig lisenspris for tjenesten, oppdateringer samt vedlikehold.

Bulder Banks ambisjon er å ha 20.000 kunder innen utgangen av 2021. Appen er betatestet av over 300 brukere. 

– Vi vil fortsette å lage produkter for vår egen app og samtidig hjelpe banker med å utvikle nye konsepter og løse forbrukernes hverdagsproblemer, sier Olsen.

Les også: Ny utfordrerbank til Norge. Lunar Way sikret 260 millioner fra internasjonale investorer.

Powered by Labrador CMS