Per Magnus Veierland, CEO i Sevendof til høyre. Foto: Sevendof

Sevendof henter 10 millioner kroner til sin første droneplattform

Publisert Sist oppdatert

Dronestartupen lukker sin første investeringsrunde - nå med innovasjonsselskapet BKK Grønn InVest i ryggen. 

– Midlene skal brukes til å utvikle den første kommersielle versjonen av vår droneplattform, sier Per Magnus Veierland, selskapets CEO.

Den Trondheim-baserte startupen med nå åtte personer på teamet, utvikler smarte, autonome og langtrekkende droner til industrielle oppgaver.

TrønderEnergi Nett og Eidsiva Nett er i dag selskapets pilotkunder, og første prioritet er et fokus på automatisk linjebefaring av strømnett.

– Vår droneplattform består av egenutviklede stasjoner og droner med hybridmotor for lang rekkevidde og flytid. Dronene vil gjennomføre oppdrag automatisk på bestilling fra våre kunder - ved å støtte seg på egne sensorer og autonomi under flyvning, forklarer Veierland videre.

Gjennom dronenettverket skal Sevendof tilby droner som en tjeneste til brukere i flere bransjer, uten at dem trenger å eie og drive dem selv.

– For eksempler vil vi kunne befare kraftledninger for nettselskap, kontrollere rasutsatte veier for Statens Vegvesen og søke etter savnede personer for politiet, sier Veierland.

Les også: Henter millioner til å gjøre droner intelligente: «Uten mennesker i loopen»

Landsdekkende dronenettverk: Sevendof utvikler et nettverk av autonome, langtrekkende droner og vil tilby droneflyging som en tjeneste til flere bransjer. Foto: Sevendof

Intelligente droner

– Konseptet er spennende og teamet bak har sterk teknologi-utviklingskompetanse, sier daglig leder i BKK Grønn InVest, Monika Inde Zsak - nå på eiersiden sammen med øvrige investorer i et sett av engleinvestorer i Trondheim.

BKK er Vestlandets største energiselskap - og en av Norges største distributører av elektrisk energi. Her benyttes droner både i BKK Enotek, BKK Produksjon og i BKK Nett.

– For oss som nettselskap er det verdifullt at det er aktører som utvikler intelligente droner som kan fly autonomt og gi mer informasjon om tilstanden i strømnettet i sanntid, sier divisjonssjef i utvikling i BKK Nett, Inger Erikka A. Lundetræ.

Hun utelukker ikke at de vil ta i bruk Sevendofs løsning i fremtiden.

– Droneteknologien utvikles raskt. Vi følger utviklingen tett og utforsker dronetjenester som dekker våre behov, sier hun.

BKK Grønn InVest går inn i Sevendof: - Sevendof sitt konsept er spennende og vi går inn i selskapet for å være en aktiv industriell eier, sier daglig leder i BKK Grønn InVest, Monika Inde Zsak. Foto: BKK

Les også: Nå lanserer NTNU-studentene hansken som kan fly drone med kroppsbevegelser