Illustrasjonsfoto: Stenfans02 / Flickr.

Europeisk romorganisasjon åpner nytt innovasjonssenter i Norge

Publisert Sist oppdatert

Romfartsinkubatoren ESA BIC Norway skal støtte 20 startups i løpet av fem år.

– Vi ser etter et bredt spekter av firmaer, både de som utvikler ny teknologi og de som produserer nye dataapplikasjoner eller internettjenester. Potensialet for vekst er det viktigste, sier Bjørn Ottar Elseth, seniorrådgiver i industri ved Norsk Romsenter - i en artikkel på egne nettsider.

Det nye senteret får kontorer i Oslo, Lillestrøm, Stavanger og Tromsø - og skal ledes av Kjeller Innovasjon, med Validé, Norinnova, StartupLab, Spaceport Norway og Norsk Romsenter blant samarbeidspartnerne.

ESAs Business Incubation Centres er allerede etablert i flere enn 60 byer i hele Europa, og i løpet av programmets 20 år på baken, har flere enn 650 europeiske firmaer fått starthjelp, ifølge Norsk Romsenter.

– Fordi vi har et internasjonalt miljø med oppstartsbedrifter i Norge, har vi gode muligheter for å få spennende nye bedrifter med stort potensial til å søke seg til ESA BIC Norway, sier Elseth videre.

Oppstartsbedriftene vil motta praktisk hjelp til å utvikle og markedsføre idéen sin, råd og vink fra teknologieksperter i programmet, kontorplass og administrativ støtte, samt finansiell støtte på 50 000 euro fra ESA og Innovasjon Norge.

Les også: SpaceX: NASA-satellitt skutt opp for å lete etter liv