Bjarne Lie er managing partner i Verdane Capital. Foto: Verdane Capital

Verdane henter 3 milliarder til nytt nordisk fond

Publisert Sist oppdatert

Skal investere i mellom ti og femten nordiske selskaper med høy vekst de neste fem årene. 

Verdane Edda er Verdane Capitals tiende fond.

– Det nye fondet styrker vår posisjon som en ledende, nordisk aktør innen våre kjernesegmenter, skriver Bjarne Lie, managing partner i Verdane, i en pressemelding.

En typisk Verdane Edda-investering vil være i et nordisk vekstselskap innen programvare, teknologi eller netthandel, samt mer tradisjonelle virksomheter hvor digitalisering vil være en drivkraft for videre vekst.

– Verdane-fondene har investert i over 170 selskaper innen programvare, teknologi og netthandel de siste 15 årene, og vi ser nå frem til å utnytte spisskompetansen vår med Verdane Edda, skriver Lie videre.

Les også: Verdane-sjef oppfordrer statens oppkjøpsfond til å gjøre mer for gründere.

Nytt team

Verdane Edda kan gjøre enkeltinvesteringer på opptil 500 millioner svenske kroner. Fondet kommer først og fremst til å investere i majoritetsposisjoner i selskaper, men kan også gjøre minoritetsinvesteringer.

– Verdane-fondene er ambisiøse og aktive eiere, som hjelper lokale selskaper til å bli regionale vinnere, eller hjelper nordiske selskaper å skalere globalt.

Edda-teamet er styrket med blant andre Johnny Rindahl bak Spring Consulting, ett av Verdane-fondenes tidligere porteføljeselskaper.

– Verdane-teamet har et kompetansenivå og en erfaring som gjør dem til en uvurderlig samarbeidspartner for vekstselskaper som ønsker å forbedre og utvide sin virksomhet, skriver Rindahl i pressemeldingen.

Verdane-fondene og SPVer har i dag 42 kjerneselskaper i porteføljene, inkludert selskaper som Boozt, EasyPark, Mustad, inRiver og Polytech. Verdane-fondene har hentet totalt 12 milliarder svenske kroner i kommittert kapital.