Snapchat vil "ekspandere" på den litt utradisjonelle måten: inn i andre apper og tjenester.

Nå vil snapchat la utviklere få tilgang til AR-kameraet

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Snapchat vært lukket for tredjepartsutviklere, men nå får de tilgang på login, AR-kameraet og Bitmoji.

TechCrunch skriver at Snapchat har planer om å lasere sin første utviklerplattform, som for øyeblikket kalles Snapkit. I denne utviklerplattformen vil det blant annet bli mulig å lage login-systemer for tredjepartsapper. Dermed kan brukerne slippe å lage passord og brukernavn for tjenestene de skal logge inn på, dersom de ikke ønsker å gi fra seg informasjon til disse. Snapchat er for øyeblikket i samtaler med flere apputviklere, som ser på hvordan de kan integrere Snapkit i sine systemer.

I tillegg skal også Bitmoji få flere arenaer å spille på, når de små, personaliserte avatarene blir mulige å bruke via tredjepartsappene i Snapkit.

Snapkit, som for kort tid siden hadde vært "umulig" for Snapchat -- gitt deres strenge vilkår på å ta inn tredjepartsapper -- omtales i TechCrunch sin artikkel som spesielt interessant fordi mange unge i dag ikke ønsker å oppgi personlig informasjon til de store sosiale mediene.

Snapchat markedsfører seg på at de lagrer lite data fra brukerne, og med dette som varemerke står de i en annen posisjon enn for eksempel Facebook. Cambridge Analytica-saken skal ha styrket denne tendensen, og Snapchat er dermed ofte en av få sosiale medier mange tenåringer og unge vil bruke i dag.