Bertil Helseth og Jeff Williams i Intelecy. Foto: Håkon Vikør Treider
Bertil Helseth og Jeff Williams i Intelecy. Foto: Håkon Vikør Treider

Går fra Tidal til AI-startup: – Det var kjærlighet ved første blikk

Publisert Sist oppdatert

Australske Jeff Williams blir «Cloud Solution Architect» i Intelecy. 

– Å finne folk i Norge, eller kandidater som er villige til å flytte til Norge, som har en dokumentert evne til å bygge kommersielle «cloud»-baserte software-produkter, skulle vise seg å bli utfordrende, sier CEO og Intelecy-gründer Bertil Helseth -  «tross mange søkere».

– Men med Jeff var det kjærlighet ved første blikk - og vi er helt sikre på at han er rett person, og at han deler vår globale ambisjon, sier han i en pressemelding.

Williams har de siste tre årene vært sentral i å bygge Tidal’s «scalable global cloud infrastructure», men innrømmer å være relativt ny på AI-feltet.

På spørsmål om hva som lokket ham til Intelecy, svarer han følgende:

– Når jeg først startet i Tidal, da WIMP, var det et lite skandinavisk selskap med en visjon, og jeg bidro til den globale posisjonen de har i dag. I Intelecy ser jeg flinke folk med den samme visjonen, men også evnene til å skulle revolusjonere industriell IT.

Les også: De startet i fjor, nå henter AI-gründerne 10 millioner fra kjente investorer

Driftshistorikk

Intelecy tilbyr kunder en avansert dataanalyse, og har i løpet av kort tid blitt et kjent navn hos flere norske merkevarer, med tungvektere som Tine og Fortum på kundelisten.

AI-selskapet hjelper prosess- og produksjonsbedrifter til bedre å utnytte driftshistorikk.

— Vår visjon er å bidra til en bærekraftig industrialisering ved å tilby renere industriproduksjon med færre ulykker, lavere forbruk og redusert miljøbelastning, har Helseth tidligere forklart.

Les også: AI-gründer lanserer egen blockchain-mynt, men advarer mot hype: «Mye tull og tøys der ute»

Powered by Labrador CMS